Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo kravje mleko

kravje mleko

Spoštovana!
Na “pobudo” (= teženje) ožje okolice sem mojemu 10-mesečniku ponudila polnomastno kravje mleko. Kot jutranji zajtrk in večerno kašico. Pred mesecem dni se je fantek na svojo željo žal odstavil. Ker prve dni ni bilo reakcije, sem z mlekom nadaljevala 2x na dan. Po približno enem tednu pa so se začele težave s prebavo: najprej 2 dni zaprtje (prej kakal 1-3x na dan, blato ok), nato pa vsak dan izredno lepljivo, temno zeleno blato, odvajanje pa izredno obilno (cela ritka do srede hrbta je bila dobesedno polepljena). Po nekaj dnevih nam je zmanjkalo mleka in sem mu ponudila navadno mleko v prahu, ki ga je užival 2 dni. V teh 2 dneh je bilo odvajanje sicer minimalno (1x), a dokaj normalno. Včeraj smo zopet ponudili kravje mleko, danes odvajanje zopet goraj opisano.

Moje vprašanje je, ali je možno, da bi prišla reakcija šele po skoraj 1 tednu? Ali naj za nekaj časa preidemo nazaj na prilagojeno mleko? Ne morem si misliti, kaj bi reveža še lahko mučilo, saj je njegova prehrana bolj ali manj stalna. Sicer se sinko dobro počuti, je razigran, vesel, nasmejan,… .

Se opravičujem za dolgo razlago in se vam v naprej zahvaljujem za odgovor.

Pozdravljena!

Ker je prehrana Vašega otročka stalna, ste lahko z gotovostjo določili živilo, ki spremeni pogostnost odvajanja in samo sestavo blata. Rešitev že poznate: zamenjati živilo.
Predlagam še posvet s pediatrom.
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close