Kratek vodnik po vampirskem svetu
Tale je tudi dobra – kontrolni seznami , kako prepoznati posamezne vampirje ( na levi strani seznam posameznih)
GittaAna
Jst se povsod lahko malo najdem 🙂
Še najbolj: če se spomnim moje precej divje mladosti – pravila zame ne veljajo, v sistem nikoli in nikdar in moj je cel svet – precej antisocialca, hud primer …..res pa je, da ta pravi antisocialci nikoli ne odrastejo in se kot vsi vampirji vredni svojega imena niso sposobni učiti iz svojih napak. Predvsem pa jim za druge ljudi v resnici ni prav nič mar, razen toliko, kot jim lahko služijo za zadovoljevanje njihovih trenutnih potreb. Meni je včasih ljudi še preveč mar 🙂
Malo obsesivno-komulzivna sem še vedno, saj pri svojem delu picajzlam do onemoglosti, mi je pomemben tudi tisto, kar nikomur drugemu ni – ampak sem vseeno sposobna videti širšo sliko in na koncu prevaga rezultat – ne proces dela in potem se umirim in neham drobnjakat. Obsesivci tega ne zmorejo – podrobnosti so tako važne, da rezultat dela povsem izgine v megli obsesivne-komupulzije. Pa tudi ne kaznujem ljudi prav brezobzirno, če niso tako picajzlasti kot jaz in če jim niso pomembne iste podrobnosti kot menei.
Narcis – so momenti …:) …ko se mi zdi, da sem center sveta, ampak ko me evforija mine in realnost trči obme, se tudi narcistični del mene upeha. IN predvsem sem zmožna empatije, videt drugega, razumet potrebe drugih in nikoli ne grem čez trupla zgolj da zadovoljim lastne potrebe.
Paranoik…ko gledam svet okoli sebe in ( se mi zdi da) vidim, kam drvi imam tudi jaz precej paranoidne ideje….ampak se zavedam, da je to zgolj moja resnica, moje trenutno videnje sveta in da obstaja še kar nekaj plati ki jih verjetno nisem zavestna. Edine Prave Resnice sploh ne prenesem, če kdo začne na tak način pametovat, mi je že jasno, da je treba bit pozoren na čekane…Ob ljubosumnnosti, posesivnosti in takšnih zadevah pa se mi naježi koža, že če samo pomislimi na to – ali da bi jaz koga posedovala in bi bil moj objekt ( kako se lahko sploh zabavaš z objektom?) in še manj, da bi bila jaz posest nekoga.
Sam histronik nisem tolk uspešen, četudi znam v kakšno dramo past in jo odigrat- pasivna agresija pa je nekaj, kar je najmanj značilno zame. Vedno direktna in glasna če sem jezna, ne uporabljam posrednih poti, da bi izrazila to, kar mi ne paše in jeza se mi zdi nekaj čisto dobrega in ne nekaj nesprejemljivega.
Lastnosti vampirjev niso nič drugačne kot nekatere lastnosti povsem običajnih ljudi.Ali je nekdo vampir ali zgolj običajen človek s svojimi momenti , lahko vidiš po nekaj precej zanesljivih znakih:
– z njimi ni nič narobe – za vse je kriva zgolj okolica
– nikoli ne prevzamejo odgovornosti, nikdar niso ničesar krivi – ne premorejo samouvida in samorefleksije
– pravila veljajo za druge , zame ne
– niso se sposobni učiti iz lastnih napak ( jasno zakaj , če upoštevaš prej navedeno) zato vedno znova in znova ponavljajo vedno iste napačne pristope, četudi je že vsem jasno da ne delujejo.
– oni in njihove potrebe so vedno bolj pomembne, nujne…kot potrebe vseh ostalih
– kar potrebujejo hočejo takoj – če tega ne dobijo imajo izjemno kreativne čustvene izbruhe od tistih bolj subtilnih ( tako hudo mi je, ti pa tak..) do agresivnih.( fizični napad ali grožnje)
JIh je verjetno še, sam se jih ne spomnim…moram še enkrat knjigo prebrat ali pa povprašat bolj izkušene vampirske izganjalce 🙂
GittaAna