30.11.: 57,9 kg, spet rahel vzpon, smrk smrk. Če bi me vprašal, koliko bo pokazala tehtnica, bi šla stavit, da 0,5 kg manj od teže prejšnji ponedeljek. Hočem reči, da sem bila zelo pridna: jedla malo OH, zvečer kakšen obrok spustila, migala še več kot običajno. Ampak grem dalje, sedaj me že pošteno zanima, kaj je zame prava formula.
Počutim se pa ok, nisem brez energije, čeprav občasno lačna:)
Koliko imaš pa kaj “hormonskih nihanj”? Jaz sicer nimam težav s ciklusom, vendar vseeno opažam, da pred menstruacijo precej otekam – vidim po nogavicah. Zaradi zadrževanja vode je potem tudi teža večja.
Meni se je zdaj teža končno ustalila pri okoli 60 kg, torej me čakata še zadnja dva kg. Se mi je pa zaradi gibanja res popravila postava, sem zadovoljna, edino trebuh bi pa očitno raje liposukcijo … 🙂 Ampak tega imam že vse življenje, edino po prvem porodu (?????????) ga skoraj nisem imela.
Vsaka “dieta” oz. režim trening/prehrana doseže enkrat točko, ko se zaustavi.
Hitrejša je izguba teže, hitreje pride do tega.
Takrat mora biti naš cilj:
– ne paničariti
– ohraniti trenutno težo 2-3 mesece in potem ponovno uvesti eno spremembo
Ti kar poročaj – ti bo pomagalo, da boš ostala pridna 🙂
Če ti uspe 2 meseca zadržati trenutno težo, potem si lahko čestitaš. Zdaj bo še posebej veliko skušnjav, tako da ostani močna.
Tukaj je zanimiv članek, ki bo pomagal vsem, ki bi radi omejili “škodo” praznikov, ki so pred nami:
9 NASVETOV, DA SE MED PRAZNIKI NE BOMO ZREDILI
http://www.the-nutrition.com/single-blog/9-nasvetov-da-se-med-prazniki-ne-bomo-zredili/121/filtriraj-po/datum/razvrstitev/padajoce/stran/1
Tako, nisem se javila od zime… Sedaj bi rada naredila korak naprej. Skratka, čez zimo sem nekako zdržala in nisem povečala teže, danes sem se po dolgem času tehtala (priznam, imela sem tremo, ker nisem vedela kje sem) in tehtnica je pokazala 58,2 kg. Se pravi, sem nekako držala težo od takrat, ko sem nehala poročati.
Sedaj bi rada naredila korak naprej do 55 kg in do izgube obroča okoli trebuha (tam se mi je največ nabralo). Trenutno sem v fazi zelo aktivnega treninga (se pripravljan na dolge trojke). S prehrano nimam težav, razen občasnih prekrškov.
Skratka, rabim predvsem spodbudo za naprej in kakšen dodaten nasvet. Hvala Mare že v naprej!
Mare se je očitno žal poslovil s foruma, tudi na drugem, kjer je bil somoderator, se ne oglaša več.
Če ti lahko povem iz svoje izkušnje – kljub intenzivnemu treningu ne smeš jesti več. In če te kdo skuša prepričati, da moraš jesti – če nisi lačna, potem ne jej. Če nisi lačna po treningu, očitno ne rabiš te hrane. Meni še vedno ljudje vbijajo v glavo, da moram več jesti, da sem v začaranem krogu in šparovnem načinu – ko sem jedla več, sem se zredila. Kaj torej?
Pazi pa res na uravnoteženo prehrano, meni recimo hitro manjka magnezija, imam občasno zaradi vadbe krče, tako da verjetno zmanjka tudi drugih vitaminov in mineralov, če nisi pozoren na to.