krastice in izpuščaji
No, vedno imam jaz neke “pametne” nasvete, sedaj pa sama ne vem kaj naj. Moj 3-letnik ima od lanskega leta naprej izpuščaje (predvsem po nogicah in po zgornji strani dlani), ki so najprej rdeči, veliki cca. 5 mm – 1 cm (okrogle oblike), potem se posušijo in srbijo, vendar ne zginejo popolnoma. Ostane hrapava koža.
Izključili smo že nešteto alergij, pa sonce (to je druga zgodba, ki smo jo rešili), celo mikrosporijo smo zdravili…
No, sedaj pa rabim vaš nasvet. Sina mažem (kadar je res hudo) z Elocom-om, potem, ko se izpuščaji posušijo pa z olivno kremo v belobazi. Poleg tega uporabljam za tuširanje (največkrat samo z vodo) nevtralni šampon za glavo in telo (1x tedensko), po vsakem tuširanju ali kopanju pa še Aloe vera od Fruith of the Earth, ki sicer pomaga proti suhi koži, ampak izpuščaji ne izginejo.
Zadnje čase ga res ne srbi več, ampak koža je na mestih, kjer so bili izpuščaji, suha (vidijo se obrisi).
Potem pa se mu je pojavilo še ogromno pikic na zatilju, med lopaticami, za koleni in na notranji strani komolca. Dermatologinja nam je predpisala Lasepton kremo (s cinkom), ki je te srbeče pikice (sedaj so že kraste) posušila, ampak mene zanima KAJ JE LAHKO VZROK vsem tem izpuščajem…
Sin, poleg vsega, še morja ne mara, tako da se največkrat kopa v bazenu; čeprav ga potem na silo še malo v morje namočimo in potem fino stuširamo, ampak vem, da je bazen lahko vir teh težav.
No, naj še povem, da imava v avgustu pregled pri otroški alergologinji, vendar se bojim, da ne gre za alergije, saj sin redno – VSAK DAN – dobi Claritin, za sonce pa uporabljamo kreme, ki ne povzročajo alergij.
Ali kdo ve kako se uspešno spopadati, če gre morda za atopijski dermatitis?
Vsakega nasveta bom vesela, ker res več ne vem kaj naj naredim.
Hvala v naprej vsem.