kraški pršut? lahko?
Moja dva tri letnika sta alergična na mleko in jajca pa jima privoščim kuhan pršut ali pa pršut. Veš včasih moraš pač tudi malo sama ugotavljati kaj povzroči alergijo sploh pa preko tvojega mleka se bo izločila minimalna količina te zaužite hrane. Veš pri nas fantek drugače sploh ne mara mesa in to od kar je začel jesti gosto hrano. Tako da sem jast zelo vesela ko poje par koščkov pršuta in mu nič ni. Pri punčki teh problemov z mesom nimamo ona bi ga jedla non stop. Tudi naš fantek je na urtiki dieti vendar se je jast tako strogo že spet ne držim razen mleka in jajc seveda. Pri nas je tako da fantek samodejno pljune ven tisto kar mu ne odgovarja glih kot da bi imel v ustih senzor za alergene tako npr. plune takoj ven ananas, kivi, vademecum zobno pasto(ja vem smešno ampak veliko zobnih past je alergenih). Punčka bi pa vse pojedla tudi tisto kar telo ne prenese. Najbolje je da opazuješ svojega otročka in boš videla da bo lahko s časoma pojedel tudi kakšno prepovedano stvar in na njo ne bo reagiral. LP
Glede na to,da dojiš enoletnega alergika,bi se bilo smiselno izogibati tudi pršuta. Sicer pa lahko poskusiš in boš videla,če bo kaka reakcija.
Jaz zase vem,da lahko jem samo naš slovenski pršut,vsi uvoženi mi škodujejo,sploh pa italijanski.Po tem pršutu mi izbruhne takšna alergija,da sem drugi dan skoraj nerazpoznavna.Zatekla,flekasta in to je ponavadi trajalo kar nekaj dni,kljub takojšni dieti in terapiji.
Pršuti so ponavadi začinjeni z nitratno soljo, ki ni ravno priporočljiva za alergike. No ja če manjša količina ne škoduje …
Jaz sem, ko sem bila na dieti jedla kar lepo tisto mesnino, ki so jo odobrili na Pediatrični kliniki, je iz puranjih prsi , soljena z navadno soljo in jo dela en privat mesar iz Črnuč – ljubljana. To je bil moj pršut.
nadja
No, sem se vzdržala in nisem poskusila pršuta.
Živi: ja , se dojimo še vedno ponoči, včasih me zbuja tudi po 5x na noč (še štejem ne več), pa ima 14 mesecev. Preživeli smo prvo hudo virozo z 40 vročine in se je cel teden samo dojil….sem bila prav srečna, da je lahko vsaj tu dobil nekaJ tekočine in hrane, ker tudi čaja ni hotel.
Rada bi prenehala s tem nočćnim dojenjem, pa ne vem kako…
lp
Enako. Je pa baje res, kar pravijo ostali – poskusiti je treba, pa se vidi, ali škodi ali ne. So pa slovenski pršuti (Lokev, Kras) najboljši, so povedali italijanski poslovneži, ko so bili pri nas. Sama nimam želje po mesu, zato ga nisem poskusila. Kdaj me preblisne želja po krofih, to je pa tudi vse. Lep pozdrav in drži se!