Pozdravljeni!
Zanima me, ali se pri nas izvaja estertsko krajšanje nožnih prstov. Na obeh nogah je namreč drugi prst za kake 4mm daljši od prvega, tretji pa za 2mm od prvega. Estetsko zadeva ni kritična, je pa nefunkcionalna:
Glede na to, da imam zelo ozko stopalo, plosko, nizek nart ter upoštevajoč še dolžino prstov, težko najdem čevelj, ki bi mi bil prav ali udoben. Če nosim manjšo številko čevlja, se mi na 2. in 3. prstu na členku dela trda koža oz sta na tem mestu zadebeljena (tudi po pedikuri), prav tako pa postajata nekako ukrivljena tudi v sproščenem stanju (ukrivita se med hojo), če pa nosim večjo številko, pa avtomatsko hodim tako, da med hojo dvignem palec, od tega pa me zvečer okrog palca grabijo krči.
Prebrala sem, da se v Ameriki pod lokalno anestezijo izvajajo posegi za skrajšanje nožnih prsrov, po katerih lahko takoj hodiš. Zanima me, če se kaj podobnega dela tudi pri nas.
Krajšali naj bi se tudi vršički prstov- ali se v takem primeru premakne tudi noht? (ker če se vrh skrajša je nato po logiki noht čisto na robu prsta),
Vnaprj se zahvaljujem za odgovor!
Spoštovani,
sam ne poznam nobenega plastičnega kirurga, ki bi to počel in vam tako ne znam svetovati. 🙁
lp,
Pozdravljena!
Tudi sama imam podoben problem, že nakaj časa iščem kje bi izvajali to operacijo:
Najbližje nam sem našla Nemčijo (prilagam link)
http://www.aesthetische-fusschirurgie.info/presse-login-bildmaterial.html
Upam, da bo kaj pomagalo.
LP
S