Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Krajšanje MV v nosečnosti

Krajšanje MV v nosečnosti

Pozdravljeni,

sem v 22. tednu nosečnosti, to je tudi moja prva nosečnost. Nikoli nisem imela nobenih ginekoloških težav. Do sedaj je nosečnost potekala brez vseh težav.

Zadnji teden so se mi začeli pojavljati krči in bolečina v križu. Zaradi špikanja v nožnici sem najprej mislila, da gre za vnetje. Ves čas sem imela tudi občutek, da me tišči navzdol. Urin je bil BP. Na pregledu mi je ginekologinja izmerila MV 11mm. Ta informacija me je zelo šokirala, ker sem še teden prej imela 26,6mm. Redno jemljem spasmex na 8 ur in Utrogestan svečke zjutraj in zvečer. Od pregleda sem v strogem mirovanju, vstanem res samo za na WC.
Ker je to moja prva nosečnost sem zelo prestrašena, ker vem, da je krajši MV v času od 22.-24. tedna nosečnosti velik dejavnik tveganja za prezgodnji porod. Skušam razmišljati pozitivno, da to še nič ne pomeni ker je MV dinamične strukture in se lahko popravi nazaj. Me pa vseeno zanima, če je normalno, da imam kljub ustrezni terapiji vseeno rahle krče in zbadajoče občutke v nožnici? Kar malo me je strah, da se bo v času do naslednjega pregleda skrajšal do 0mm. Redno uporabljam tudi Vitagyn za vzdrževanje vaginalne flore. V sredo imam pregled pri svoji gineko. upam, da se bo stanje kaj popravilo.

Hvala za vaše mnenje in odgovor,

🍀

New Report

Close