kraja v trgovskem centru
Pozdravljeni.
Danes sem naredila nekaj na kar nisem ponosna, saj sem imela res slab dan in nepremišljeno kradla v trgovskem centru. Vrednost ukradenega je znašala tam nekje od 20 – 25€. Varnostniki so prišli pome in naredili zapisnik. Prišel je tudi vodja centra kateremu sem se opravičila in dogovorili smo se da stvar uredimo brez policije. Nekaj sem že spraševala varnostnike vendar sem bila tako prestašena da sem komaj zase vedla.
Kaj to sedaj pomeni. Da me imajo v nekakšni bazi v trgovskem centru ali kaj?
Aja pa še to, šele ko sem prišla domov sem videla da mi je v torbici še vedno ostala neka malenkost. Kaj naj naredim? Stopim nazaj do varnostnikov in poravnam ceno?
Joj, ti niti ne veš, kaj vse si ukradla, da šele doma ugotoviš? Nesi nazaj, kaj pa drugega in začni nov lajf. Ne si lagati, da si kradla, ker si imela res slab dan. Mnogi imamo slab dan, pa ne krademo. To je bolezen ali odvisnost in glede tega boš morala trdno skleniti, da za nič na svetu več ne boš kradla, sicer boš kmalu pristala v zaporu.
Na tvojem mestu bi šla nazaj, govorila s tistimi, ki so delali zapisnik in vrnila ukradeno.
Noben predmet ni vreden slabe vesti, ki bo ostala za tabo še dolgo potem, ko bodo vsi drugi pozabili na ta dogodek. Če stvari ne popraviš, ostanejo s tabo še leta in leta in vplivajo na tvoje življenje, na tvoje izbire in dojemanje same sebe, pa če se jih zavedaš ali ne. Zato naredi nekaj dobrega sama zase in vrni ukradeno.