Kožni izpuščaji
Pozdravljeni,
pred mesecem in pol se mi je na nogi pojavil rdečkast pikčast izpuščaj, ki se je nato še malo povečal (slika 1). Ker ni izginil, sem se obrnila na osebno zdravnico. Povedala je, da gre za dermatitis in mi predpisala mazilo afloderm. Po nekaj dnevih je rdečina s sredine izpuščaja izgnila, ostala pa je rdečina v obliki obroča (slika 2). Do danes izpuščaj ni izginil. Nato se mi je pred dvema tednoma pojavil nov rdeč flek pod pazduho (slika 3). Tudi tega sem mazala z mazilom, a tudi ta ne izgine, spremenil je le barvo (slika 4). Od petka naprej pa se mi po telesu (predvsem hrbtu, trebuhu, nogah pojavljajo novi izpuščaji (slika 5). Vsak dan je kakšen izpuščaj več. Osebna zdravnica me je napotila k dermatologu, a na pregled bom morala čakati še vsaj dva tedna. Skrbi me, da je kaj nalezljivega.
Hvala za vaše mnenje in lep pozdrav,
Pozdrav!
Po izgledu ni nalezljivo, kremo ki ste jo dobili kar uporabljajte, zelo verjetno gre za izpušaj, ki bo potreboval kar dosti mazanja, obisk pri dermatologu pa je potreben. Gre bolj za neprijetno stanje, širjenje.
Lp
Postavitev diagnoze na podlagi tega opisa in teh slik ne more biti zanesljiva, kajti tudi z veliko več podatki, s pregledom je včasih težko opredeliti neko vnetno stanje – postaviti diagnozo!
KOt sem napisal bo potreben obisk pri zdravniku!
Lp