Kožne alergije-pranje brez detergentov
Živjo,
ste že slišale za magnetne kroglice, ki omogočajo pranje perila brez detergenta in s tem zmanjšujejo možnost alergij na pralne praške?
Prijateljica jih je kupila preko intenetne strani (novilea.net) in je z njimi baje ful zadovoljna. Pravi, da opere perilo tako kot z detergentom, le pri trdovratnih madežih doda Venish (isto kot to dodaš če pereš s pralnim praškom). Sicer perilo ne diši kot pri pranju s detergentom, ampak je brez vonja – kot voda. Sicer pa saj vemo, da diši parfum ne pa čistoča. Za dišavo včasih doda par kaplic eteričnega olja – zanimivo. Kroglice naj bi imele tudi doživljensko garancijo.
Zanima me, če jih je kdo uporablja.
Ela
Kaj pa recimo SA8™ prašek za otroško perilo? Prašek je pediatrično, dermatološko in alergološko preizkušen. Prašek se popolnoma izpere in ne pušča ostankov, ki bi dražili kožo, zato je varen tudi za osebe z občutljivo kožo. Vsebuje negovalne kristale, ki učinkovito odstranijo najtrdovratnejšo umazanijo in madeže na vseh oblačilih vaše družine. Belo perilo ostane belo, barve pa sijoče. Deluje pri vseh temperaturah.
zaradi moje alergije, ga redno uporabljam in sem zelo zadovoljna.
So pa tudi pralni praški v ekoloških trgovinah – brez kemičnin sestavin…kot Ecover,od Ecor-ja ipd…. Mi smo zadovoljni…. uporabljamo oba, od Ecover-ja pa tudi mehčalec, detergent za pomivalni stroj, sol in tekočino, sredstvo za madeže idr….. Skratka ko začneš uporabljati eno stvar, začneš vedno širše razmišljati…….