Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija kožna srbečica

kožna srbečica

Zanima me, kaj bi lahko bil vzrok za nenadno srbenje kože – po hrbtu, dekolteju, prsih in vratu. To se mi dogaja že približno en mesec. Problem je, ker me zelo srbi, praskanje je neizbežno, ker pa me srbijo tudi znamenja, je včasih praskanje boleče. Nisem menjala tekočega mila, niti ne bohorja.
Ali mislite, da bi morala obiskati specialista, ali si lahko kako pomagam sama ?
Hvala za odgovor

Pozdrav!

Srbenje brez izpuščaja je lahko zaradi zdravil, suhe kože, zunanjih dražečih dejavnikov….

Poskusite poleg mastnih krem še kratek čas s tabletami proti alergiji, če pa ne bo šlo, pa bo potrebno razčistiti ozadje problema.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Kot moja predhodnica, imam tudi sama velike težave s kožo in srbenjem. Ta problem traja že od februarja letošnjega leta. Srbenje je tako močno, da se velikokrat spraskam do krvi. Srbi me po nogah in včasih tudi po dekolteju. Že nekajkrat sem bila pri osebni zdravnici v zvezi zgoraj omenjeno težavo, katera mi je svatovala naj se mažem z mandeljevim oljem, ker naj bi imela samo zelo suho kožo. Toda jaz kože nimam suhe. Za tuširanje uporabljam otroška mila, po tuširanju pa olivno mleko ali mandeljevo olje.
Naj obiščem dermatologa? Imate kakšen predlog oz. nasvet kaj bi lahko ukrenila?
Hvala za odgovor…
Lp

Lep pozdrav!

Za srbenje kože je lahko zelo veliko razlogov od alergij, suhe kože, vnetij, infekcij, zajedalcev……….

Nemogoče ja svetovati vam karkoli na takšen način.

Verjetno bo potreben obisk dermatologa.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close