Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija kožna rdečina na obrazu

kožna rdečina na obrazu

Že nekaj časa imam močno pordela lica.Ta rdečina se kaže kot drobne pikice,ki so včasih bolj ,včasih pa manj izrazite. Kadar je stanje najhujše je videti kot ,da so na mestu rdečine nastali drobni mehurčki ( s prostim očesom jih komaj vidiš,bolje pa s pomočjo povečevalnega stekla.Takrat me cel obraz skeli. Čez nekaj dni pa se začne koža drobno luščiti in tudi rdečina počasi bledi oziroma ni več tako izrazita, skelenje na obrazu poneha.
Zaradi teh težav sem bila že pri dermatologu,ki mi je napisal najprej Diferin gel,ki pa je kožo še dodatno dražil.Sedaj sem dobila kremo Skinoren.

Glede diagnoze mi niso vedali povedati točno zakaj gre.
( v zvezi z preveč delavnimi lojnicani ).Glede nato ,da sem zasledila podobne znake pri rozacei me zanima ali je možno,da gre za to bolezen? Ali se Skinoren krema uporablja tudi pri tej bolezni? Bojim se namreč,da se bo stanje po tej kremi še poslabšalo?

Prosim ,če mi iz opisanih težav lahko napišete ,kaj mislite kaj bi lahko povzročalo moje težave?

lep pozdrav

NE VEM ALI JE KAJ NAROBE S POŠTO ,DA NA VPRAŠANJE NI BILO ODGOVORA.

L.P.

Pozdrav!

Lahko bi šlo za Rosaceo, v tem primeru je tudi Skinoren lahko primerna terapija, vsekakor pa na podlagi opisanega težko postavim diagnozo.
Če ne gre na mazila, potem se odoločamo za zdravljenje z antibiotiki določene vrste, seveda po tem ko je diagnoza postavljena.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close