Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kožna guba pri 8-9 letniku

kožna guba pri 8-9 letniku

v kakšnem razponu naj bi bila običajna vrednost kožne gube pri 8-9 letnem fantu?? (to, kar izmerijo v šoli pri telovadbi)….

imel je vrednost 18 mm, ogromno se ukvarja s športom in ima precej mišičasto telo, zanima me torej, kaj pomeni vrednost kožne gube…

naša 8 letnica 7mm so rekl ok, so imele pa ene punce 20-30mm( 2-3cm) pa so rekl nej mal shujšajo oz. da je preveč.
Ja kolk kg pa je pridobil v 1 letu?

Sicer se ne spoznam, ampak kolikor je meni moja osemletnica pripovedovala, so imeli otroci zelo različne vrednosti kožne gube – nekateri res debeli npr. enako kot nekateri s čisto običajno postavo. Tako da se iz kožne gube očitno ne da kar tako sklepati na dejansko debelost.

Velik je 140 cm in ima 36 kg, je pa najbrž v fazi intenzivne rasti, ker poje pa ogromno…amapk tudi pokuri (2x tedensko atletika, 1x nogomet, čez vikend kolesarimo ali gremo v hribe…)

Je vse po vrsti, razen sadja ne mara preveč, poje pa rad solato (zeljno, zeleno, kumare, korenček…)

se mije zdelo, da je vrednost maščobe v mm nad povprečjem, čeprav ni videti zašpehan…tudi po teži nima biti od kje…

l

ja res je , pa tud to da si otroci zelo različno zapomnijo – men je skoz razlagala da ima ona 7 ena druga pa 3 pa vem da je una očutno širša kot naša.
No pa se je izkazalo da je imela naša 0.7 cm una pa 1cm
zato verjetn nihče nima rok ful suhih drgač pa je preokrogel…
no vsaj mislim

Eh tkole bom rekla. meni se je ta guba fino spreminjala, kar je itak logično. Je pa res, da nekateri tega enostavno ne znajo merit
in zagrabijo se misico zraven. TAko, da je zelo odvisno.. Tudi kako se meri. Za 100% natančnost bi bilo treba to izmeriti na več mestih s profesionalnimi napravami..
TAko, da če vašemu fantu nič ne manjka, se ne sekirat, zlahka je bila guba narobe zmerjena…

Ja, res je, kožno gubo je treba izmeriti po predpisih , drugače njena vrednost nič ne pomeni.Žal so tudi profesorji športne vzgoje včasih preveč površni pri tem delu. Če je otrok na videz normalno prehranjen, poleg tega pa se še ukvarja s športom, potem naj vas ta meritev ne bega, ker verjetno ni bila natančna. Sploh pa gre samo za povprečje slovenskih otrok in ni uporabna za nič drugega.

Kako se prehranuje to pomeni če se prehranjuje zdravo bo imel manj če pa ne pa bo imel več

New Report

Close