Kožna alergija ali izpuščaj?
Spoštovani,
pišem vam, zaradi nastanka izpuščaja oziroma mogoče alergijske reakcije.
Za lažje razumevanje mojega problema, prilagam link do slike, ki sem jo posnel ob pojavu izpuščaja.
http://shrani.si/f/27/xg/2R9tw0Ux/img20200209002633.jpg
Prvič se mi je izpuščaj pojavil 22 januarja na spodnji strani leve roke in sicer od dlani do pazduhe, ne po celi roki. Časovno gledano, je trajal 1 urco.
Občutek pri samemu izpuščaju je rahlo srbeč in prskajoč, drugače žal ne znam opisat tega občutka.
Nato tega nisem več opazil do 8 februarja, ko se je pojavil na desni roki, enako kot na levi roki, pri čemer sem nato zajel zgornjo sliko. Prav tako je trajal kakšno urco in nato izginil. Nato se mi je zopet pojavil, in sicer 15 februarja na desni strani spravi od desnega boka proti pazduhi.
Načeloma drugih zdravstvenih težav, kot so vročina, kakšna vnetja nimam.
Moram povedat, da imam po telesu zelo suho kožo, se pogosto tuširam in sicer vsak dan. Pri tuširanju uporabljaj AXE gel za tuširanje in gobico za tuširanje. Uporabljam tudi kar toplo vodo in ne mlačno.
Od alergijskih odzivov imam alergijo na cvetni prah, mačjo dlako in pa antibiotik ospen, vendar moj osebni zdravnik to ve in kadar imam terapijo z antibiotiki, dobim drugega. Sedaj antibiotikov nisem jemal.
Upam, da na podlagi teh podatkov lahko podate kakšno informacijo in vodilo za nadaljnje ukrepe. Če pomaga, sem star 24 let.
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.
Pozdrav!
Potrebno se bo vprašati kaj je bil na teh mestih: mehanski dražljaji? ali je bila neka snov, tekočina, krema… 2-3 dni pred tem samo na tem mestu.
Ker tisto kar bi lahko bilo je – kontaktna alergija- vedno z zamikom , ali pa mehanska koprivnica- na mehanski dražljaj.
Lp