Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija KOŽICA NA LULČKU

KOŽICA NA LULČKU

Pozdravljeni,

9 letniku že od rojstva dajemo kožico gor in dol. Najprej sem to počela jaz ob umivanju, kasneje je za kožico skrbel sam – sem pa redno spremljala stanje s kožico. Težav ni bilo nikoli.
Zadnje čase pa se pojavlja težava, ki me skrbi. Kožica gre brez težav dol, vendar je nato pod nobenim pogojem ne spravi(mo) nazaj gor oz. nazaj čez glavico.
Danes smo se “matrali” skoraj dobro uro, tako da je glavica lulčka postala že plava – slabo prekrvavljena.
Seveda imamo namen iti k zdravniku takoj prihodnji teden, saj predvidevam, da takšno stanje ni v redu.
Vseeno bi prosila še za vaš nasvet, kako postopati v času do pregleda pri zdravniku.
Zanima me tudi ali je normalno, da ko je kožica dol, da le ta stisne penis čisto na ozko ( kot da bi na tesno ovili elastiko okoli lulčka). Mož mi žal pri teh zadevah ni kaj dosti v pomoč, saj je obrezan 😉

Hvala za vaš nasvet in vse dobro v novem letu.

Upam, da ste kožico spravili nazaj na svoje mesto, kajti če se kožica zaskoči in je torej ne morete premakniti nazaj, gre za nujno stanje, ki ga mora v čimprej urediti urolog.
Po opisu gre zelo verjetno za preozko kožico, ki se sicer popolno odmakne, jo je pa težko spraviti nazaj. Priporočam pregled pri urologu. Lahko pa iuzbrani pediater poskusi najprej mazanje s kortikosteroidno kremo in v primeru neuspeha napoti k urologu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close