kožica lulčka na silo
Najverjetneje ne bo nobenih, razen grenkega priokusa in nekajdenvnih težav pri lulanju. Morda bo fantka peklo, ko bo urin tekel čez sveže odlepljeno kožico in tam, kjer je prišlo do krvavitve.
Vendar moram pripomniti, da odluščenje kožice ni domena pediatra in da po novejših spoznanjih to sploh ni potrebno, še posebej ne tako zgodaj.. Tudi kožico lulčka fantka, ki ima npr. ledvični reflluks, lahko čisto primerno očistimo in s tem dobimo dober vzrorec urina, čeprav je kožica ozka.
Pozdravljeni,
si bom kar sposodila tole temo. Našemu 3,5 mesečnemu fantku sta pediatrinja in sestra na silo potegnili kožico dol, tako da je kožica zakrvavela in videla se je glavica. Meni je vse skupaj zgledalo grozno, mi je postalo kar malo slabo, pa sicer nisem pretirano občutljiva. Po tem je imel še par dni rahlo otečeno kožico. Sestra mi je naročila, naj to počnem vsak večer, ampak jaz ne vlečem dol tako na silo in ne pridem do glavice. Kolikor sem brala na tem forumu in še kje drugje, se to tudi večinoma močno odsvetuje. Zanima me, če lahko kot mama prosim (oziroma zahtevam, če prošnje ne bodo zalegle), da tega mojemu sinu ne počnejo. Ne želim se kregati s sestro in pediatrinjo, ampak še manj pa si želim, da bi sinu poškodovale lulčka. Prosim za nasvet, kako čim bolj diplomatsko rešiti ta nesporazum, saj me je že zdaj strah naslednjega pregleda, ko bo otročku treba vzeti urin.
Hvala!
Nasilno vlečenje kožice pri tako majhnem fantku je že davno zastarelo.
Kožico razpremo le toliko, da umijemo, za ostalo pa bo čas kasneje.
Pozdravljeni,
Meni je od rojstva otroka priporočala pediatrinja naj vlečem počasi ob vsaki kopeli kožico dol. Dojenček ima štiri mesece in danes ob kopeli sem potegnila malo več kot ponavadi in sem videla kako je razpokala kožica in začelo malo krvaveti. Jaz sem se tako ustrašila da sem kar nehala in sedaj imam temo pred očmi. Tukaj na internetu sem glihkar prebrala da močno odsvetujejo vlečenje kožice do nevem kirega leta, ampak vidim da nisem edina ki so ji svetovali pediatrinje da se to dela tudi v prvih mesecih. Iskreno zdaj nevem niti kje imam glavo ko sem vidla malo krvi, upam da ga ne boli ali peče..hvala bogu nic ni zajokal al pokazal znake bolecin. Kožico nisem potegnila do konca in iskreno niti si ne upam več tega delat. Tudi meni so svetovale da če ne bo slo da bodo uporabile kremo oz če ne bo slo niti z kremo, operacijo. Ali je oz bo hudo z njegovim lulčkom v prihodnih dneh? Ali je prav da v tem primeru nisem potegnila do konca? Ki ce ni slo do konca verjento bomo mogli ponoviti vajo in mene skrbi za otroka da bo spet krvavel oz da bo mel bolecine. Res nocem da dozivlja take traume in da se bo kasneje bal al upiral pri umivanju spolovila. Strah me je bilo tega delat in zdaj me je še bolj strah vsega skupaj. Nisem obcutljiva oseba vendar to me prav spravilo iz tira.
Prosim, pomagajte.
Kožico le nežno razpremo, da lahko očistimo pri umivanju, poskušamo lahko tudi nežno p0otiskati navzdol, kolikor gre. Ko se kožica odlušči od glavice, lahko tudi malce zakrvavi, kar ne pomeni, da ste kožico zatrgali in da bo karkoli narobe.
Vsekakro je potrebno skrbetzi za higieno dečkovega penisa, saj neumito, neočiščeno spolovilo pogosto privede do vnetja.
Prilagam navodila: