Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Koža po prekinitvi jemanja KT

Koža po prekinitvi jemanja KT

Pozdravljeni.

Stara sem 29, kontracepcijske tablete sem jemala 9 let.

Pred jemanjem sem imela rahlo problematično, nečisto kožo, osebni zdravnik mi je nekajkrat predpisal Skinoren in Klimicin T, a me je koža po uporabi pekla in se je občutno stanjšala, zato s temi zdravili nisem pretiravala.

Stanje kože se je nato z jemanjem KT zelo popravilo, bila je čista, sijoča. Zdaj 3 mesece KT ne jemljem več. Stanje je obupno- kožo prekrivajo mozolji, vsak dan dobim par novih, lase imam mastne po 1 dnevu. Čisto sem obupana nad tem najstniškim videzom, čeprav se bližam 30.

Uporabljam izključno naravno kozmetiko, gibam in prehranjujem se zdravo, življenja nimam stresnega, zato tu ni problem.
Telo se očitno čisti (?) od dolgoletnega jemanja hormonov. Brala sem tudi, da se stanje po jemanju vrne v stanje pred jemanjem. Groza..

Koliko časa bi to stanje z mozolji približno trajalo? Kaj lahko še storim sama, da pospešim “zdravljenje”?

Hvala in lep pozdrav!

Pozdravljeni Notta!
Po prekinitvi jemanja HK se lahko ponovno pojavijo težave s kožo. Gotovo imate tehten razlog za prekinitev jemanja. Možno je, da se bo koža po določenem času spontano popravila in da gre le za reakcijo ob prenehanju terapije.
Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

New Report

Close