Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Koža po noricah

Koža po noricah

Spoštovani!

Star sem 20 let in šele sedaj sem prebolel norice. Bolezen kot taka je za mano (4 dni vročine tudi preko 39°C), sedaj moram le še počakati, da se izpuščaji posušijo ter odpadejo. Najbrž bi moral omeniti tudi, da sem z noricami povsem posut, povsem neprimerljivo proti količini, ki jo ponavadi dobijo otroci.

Moj zdravnik je omenil, da mi lahko po tem, ko bodo norice odpadle, na koži ostanejo brazgotine. Sicer se ne praskam (zaradi uporabe Flonidana me niti ne srbi), ampak obstajala naj bi možnost, da se koža pač ne bo dobro pocelila.

Zanima me, če lahko kaj ukrenem v tej smeri sedaj, ko norice še imam? Bi se mogoče mazal s kakšno kremo? Obstaja še kakšen način, da preprečim, da bi se mi norice po preboleti bolezni kakorkoli poznale?

Zares hvala za odgovor,

Anže

Pozdrav!

V kolikor se vnemajo ali si jih praskate bii lahko ostale brazgotine, sicer pa ponavadi ne.
V tem primeru se mažejo z antibiotičnim mazilom.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spoštovani!

Sedaj je preteklo približno 14 dni, odkar sem prebolel norice, kar se tiče slabega počutja in vročine. Izpuščaji se kar lepo zdravijo, vendar imam še polno rdečkastih “pik”, kjer so bile prej norice – to bo sčasom najbrž povsem izginilo, kajne?

Večji problem mi predstavlja nekaj drugega. Na koži so mi ostale 4 luknjice, premera kakšna 2 mm in globoke 1 mm … 3 so na trebuhu in me ne motijo, eno pa imam na čelu. Zanima me, kaj lahko ukrenem glede takšne luknjice na čelu? Izgleda, kot da se je postopek celjenja že končal … Kakšne so moje možnosti?

Najlepša hvala za odgovor,

Anže

Pozdrav!

verjetno so tudi luknjice posledica noric.
Čez 2 tedna lahko začnete z mazanje z Dermatix gelom na brazgotine po 2 x na dan.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close