Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija koža

koža

Naš sonček-alergik, je imel vse od odkrite alergijena mleko in jajce, ki se je navzven pokazala kot koprivnica po zaužiti hrani, zelo lepo kožo. Ker je na strogi dieti, tudi koprivnice ni več. Kar naenkrat, pred dobrim mesecem, pa je dobil izredno suho kožo na licih, sedaj se je razširilo tudi na brado oz. skoraj po vsem obrazu. Koža je rdeča, suha, na otip groba. Stanje se slabša, mažem ga le z Bepantenom, kot mi je svetovala pediatrinja in na alergološki, v primeru, da bi imel težave. Čisto sem zmedena, ker hrane nismo spreminjali, nič nismo uvedli na novo. In tako lepo kožo je imel. Ali je možno, da kar naenkrat postaneš alergičen na nekaj, na kar prej nisi bil? Sploh ne vem, kaj naj… Je smiselno še enkrat na alergološko (tam smo bili pred kratkim, a še ni bilo teh problemov)? Te vzamejo prej, kot na pol leta? Vesela bi bila vsake izkušnje. Res pa je, da so vsi zdravniki govorili, da ima za alergika zelo lepo kožo, da je to kar neverjetno…
Sem zatežila, kaj? Ja, malo slabe volje sem. Včasih, ko že lepo plezaš proti vrhu v tej borbi z alergijo, te spet kaj zatolče in padeš na tla… Pa saj ve to veste…
Mirno noč želim,
Milena

Mislim, da mojemu sinčku kar naenkrat ni več ustrezala bepanten krema in je bil po negi z njo še bolj rdeč. Res pa je, da smo se takrat še zelo ´lovili´ s temi alergijami in puščam možnost, da je bilo krivo kaj drugega – čeprav mi šesti čut pravi da ne. Ponovno ga sicer sploh nisem mazala, ker imamo drugo kremo (eucerol).
Ne vem, če res nič drugega ne sumiš, poizkusi brez bepanthena. Je pa baje res, da je tale alergijski marš čuden in da se lahko alergije ´selijo´ iz ene na drugo.
lep pozdrav in čimmanj padcev…:)
mojcapec

Nam tudi Bepanten ni ustrezal, ni pa sicer nujno, da je to razlog vaših težav.

Vsaka dieta ima tudi stranske učinke. Na vseh farmacevtskih izdelki pa je tudi opozorilo.
Lahko bi pomagal, a predhodno vam moram osebno razložiti kaj in kako – neposredno – šele po tem boste lahko sodili o moji ponudbi in se po svoje odločila.
Kontaktirajte me na mail (je viden) in mi pošljite Tel. št. na kateri ste dosegliva.
Čas je eden od pomembnih dejavnikov.

New Report

Close