koža
Pozdrav,
Na dopustu so me mrzlično popikali komarji, sem se sicer mazala z sivkinim eteričnim oljem – ponavadi je pomagalo, ampak je bilo tako soparno v sobi da ni pomagalo nič, člevek se poti kot bi prišel izpod tuša. No, moj problem pa ni toliko v teh pikih, ki so resnično po obeh nogah in rokah, temveč posledice praskanja – to je res pik pri piku, še sama tega nisem doživela niti videla tako da se nikakor ni dalo mimo praskanja…in sedaj? iz pikov ki sem si jih spraskala so nastale črnice – noge imam takšne kot bi bila največji štor vseh časov – udarila se zagotovno nisem nikamor – je pa res da imam zelo tanko plast kože, tako da se vidijo tudi žilice kar fino – sploh ko je kaka eksplozija:)
Morda kdo od bralcev foruma ve s čim si ojačat oz malce udebeliti kožo? Kamagel in podobne zadeve mi niso pomagale nič…Res se lepo priporočam za kak nasvet – moja teža je nekako v mejah normale, mogoče kak kg preveč ampak ni pretirano – dedovano je tudi delno iz mamičine strani, gibljem se kar dovolj, hrano jem zgolj vegetarijansko.
Hvala in lepe dopustniške dni…
P, maja
maja, poskusi z alojinim gelom-tistim 100%; meni običajno za vse stvari pomaga. Mislim, da bi bilo zelo dobra ognjičeva mast (še posebej če dobiš kakšno domače izvedbe).
Obenem si kupi dodatek cinka in vitamina c v tabletah, da se bo koža prej”zacelila” oz.pozdravila. Pa potrplenje, ker ne gre od danes do jutri. Če pa ne bo boljše po kakšnem tedu, pa kar do zdravnika po kakšno bolj konkretno zadevo!