Kot v mehiški nadaljevanki…
Pred parimi leti sem takrat kot samski spoznal dekle, s katerim sva se srečevala zaradi službenih zadev. Nikoli si nisva kazala neke naklonjenosti, pa tudi videla se nisva prav pogosto. Po resnici povedano takrat v njej nisem videl nič drugega kot osebo s katero naju občasno povezujejo službene obveznosti.
Čez pol leta nenadoma dobim njen sms, v katerem mi je direktno povedala, da sem ji všeč. Ker se je bližal čas službenih prednovoletnih zabav, je izrazila željo, da se je udeleživa skupaj. Sprejel sem njeno povabilo. Na zabavi je beseda dala besedo in kasneje je prišlo tudi do intimnosti. Po tem mi je zaupala, da že ima nekoga, s katerim je v resni zvezi, ki je tik pred razpadom in da je zaljubljena vame. Zaradi tega sem imel zelo slabo vest, saj se odnosom z zasedenimi izogibam, pa tudi nisem neki razdiralec zvez in to tudi ne želim biti. V več daljših pogovorih sem ji povedal, da mi je zelo všeč kot oseba, vendar nočem razdirati njene zveze, še manj pa nočem vloge “druge violine” oz. ljubimca. Zato sva v roku meseca dni na mojo željo prekinila vse skupaj, poslovno sodelovanje pa je naprej potekalo nemoteno, čeprav je malo “vihala nos”.
Vse do naslednje prednovoletne zabave (čez leto dni), ko je zopet predlagala, da ponoviva zadevo izpred leta dni. Ker je bila v zvezi (še vedno z istim človekom), sem njeno “ponudbo” gladko zavrnil. Kmalu zatem se je ona razšla s svojim partnerjem.
Od takrat so minila tri leta. Oba sva v tem obdobju teh treh let vstopila vsak v svoji novi zvezi in ju kasneje tudi zaključila. Občasno sem v tem obdobju še vedno prejemal njena povabila na kavo, katera sem le občasno sprejel. Pač glede na okoliščine in če sem imel čas.
V pogovorih z njo ob kavi, predvsem pa preko skupnih znancev, sem na moje presenečenje prišel do zaključka, da punca ni tiste sorte, za katero sem jo imel prej in da je v redu kot oseba ter da ima razčiščeno v glavi.
In glej ga zlomka; zopet je prišla ena izmed zabav, kjer sva se srečala in na njeno željo zaplesala “na stare čase”, pri čemer se je tisti večer tudi končalo. Po resnici povedano nihče od naju ni imel nobenih drugih pričakovanj.
Potem pa “čudo neviđeno”; čez mesec dni je sledila zabava s skupnimi sodeavci, na katero me je vneto vabila, nato pa je sredi zabave brez vsakršnega pojasnila in ne da bi kdorkoli vedel zakaj, kot kafra izginila domov. Drugi dan zjutraj pa (kdo bi to razumel) zopet kava…
Spet so si sledila vabila na kavo in med tem najinim vse pogostejšim druženjem (kakšna ironija) mi je dekle nekako priraslo k srcu (res čudna so pota gospodova…). Večkrat sva se dobila na kavi na njeno ali mojo pobudo (ker naju ločuje razdalja in ubijalski delovni čas nama kaj več velikokrat ne preostane).
Toda takoj potem, ko so razne pobude za skupno druženje začele prihajati tudi iz moje strani in ko sem se hotel odkrito pogovoriti, je postalo njeno obnašanje drugačno. Začela je dajati vtis neke nezainteresiranosti. Pobude za skupno druženje z njene strani pa so prihajle redkeje kot prej. V pogovorih je začela govoriti o drugih dekletih, ki naj bi bile kao primerne zame, začela je govoriti o svojih bivših,…
Nenadoma je sledilo njeno povabilo na smučanje pri katerem so se nama kasneje pridružile tudi njene prijateljice. Vendar od trenutka prihoda njenih prijateljic, so one postale prioriteta, jaz pa sem padel nekako v drugi plan. Ko sva se razšla vpričo prijateljic, je sledil zgolj “se vidimo”. Čez dva dni sem ji povedal, da sem se imel lepo z njo in zopet je sledil zgolj suhoparni “me veseli” in zaenkrat je na tem ostalo.
Zadnje čase je kar nekako ne morem prebrati, kaj si v resnici želi. Kot, da bi nekdo pritiskal na nekakšno “stikalo” v njeni glavi. Opažam pa tudi, da je pred drugimi bolj zgovorna, ko mene ni v bližini. Občasno pa na moje veliko začudenje tudi reagira kot, da se ne poznava. Posebej, če so prisotni tudi drugi skupni znanci.
Je tako na hitro preklopila na prijateljstvo? Mogoče pričakuje, da jaz naredim konkretnejši korak (čeprav mi ne da nobenega povoda za to)? Se je morebiti ohladila, ampak ji še vedno pridem prav za zapolnit prosti čas, ko nikogar drugega nima na razpolago? Je zgolj previdna, ker sem jo prej dvakrat zavrnil (čeprav sama ve, da je bila takrat situacija drugačna)? Si je s tem, ko sem pokazal interes zgolj okrepila svoj ego in sem zato postal naenkrat nezanimiv?…
Meni ni jasno nič več, rad pa bi vedel na čem sem, saj se ne mislim resnično zastrupljat s to kavo v nedogled. Odločil sem se, da pustim času čas in grem svojo pot naprej.
Kaj menite vi?
Aja, upam, da mi ne bo kdo svetoval, naj za svoje dobro zamenjam kavo s kakšno drugo pijačo, ker sem jo že 🙂
Ne bi kaj dosti filozofiral, ampak fantje, če vam je ena ženska všeč, res noro všeč, še posebej če to traja več kot leto dni, JI ZABOGA TO ENKRAT KONKRETNO POVEJTE!! Žensko objameš, ji izpoveš ljubezen in ali dobiš klofuto ali pa se vse skupaj zaključi s poljubom. In to je vsa umetnost.
Boljše da ne naštevam koliko parov poznam, ki so bili noro zaljubljeni po več let, pa si tega niso nikoli povedali, ker jih je bilo enostavno preveč strah, da bo potem vsega konec. Življenje je prekratko, da bi ga zapravljali z napačnimi ljudmi.
Tudi moja žena je rekla, ko sem ji končno povedal, kaj mi leži na duši in na srcu, da je mislila, da se ne bom nikoli opogumil in da se je že bala, da si samo domišlja, da je med nama neka posebna energija, kemija. Zaljubljena ženska čaka na prvi korak moškega. Ne bo pa čakala v nedogled.
Se kar strinjam z zgoraj napisanimi komentarji. Bi pa dodala, da moraš v vsakemu primeru zadevi priti do dna in jo na nek način “zaključiti” – tako ali drugače. Z njo ali brez nje. Varianti sta samo dve: ali bosta skupaj ali pa ne. Vse kar je vmes je navadno sr****.
Najprej sam pri sebi ugotovi, kaj od te punce sploh želiš. Je vse skupaj s tvoje strani sploh pristno, ali pa je morda tudi tebe samo malo “zamedlo” in zmedlo, kaj želiš in pričakuješ od te zveze, je to res to in podobno. Ne odločaj se na podlagi tega kaj misli ona, temveč kaj želiš, čutiš in misliš ti!
Ko prideš do odgovorov, sklepov, zaključkov … pa temu primerno ukrepaj! Kakorkoli se že pač odločiš. Vsekakor pa ne dopusti, da se zadeva vleče tja v nedogled. Ni hujšega kot to, da se bosta takole lovila (in mučila) leta, desetletja, preostanek življenja.
vse sorte ljudi lazi po tem svetu. naj ti povem o eni svoji izkušnji s punco, s katro sva se spoznala preko skupnih prijateljev. kadarkoli je bila družba skupaj, midva nikoli nisva rekla besede. pa ne zaradi mene, ker mi je tudi ob ljudeh, s katerimi nimam nič skupnega kar malo nerodno, če zavlada tišina, pač pa zaradi nje. od prvega dne se je z vsemi ostalimi pogovarjala normalno, meni ni namenila niti en živijo. kot, da sem ji mlade požrl, pa se nikoli prej nisva nikjer ne videla, ne poznala. sam pri sebi sem to sprejel kot dejstvo, da ji ne štimam kot oseba in se bolj ukvarjal z drugimi v družbi.
čez pol leta kot strela z jasnega neba dobim njen sms češ, kako sem jaz njej všeč. mene je skoraj sezulo. ko sem jo ob prvi priložnosti vprašal čemu se potem vedno, ko se srečava drži kot, da ji nekaj smrdi, mi je odgovorila, da bi sedaj že moral sam vedet zakaj, nato pa mi je pojasnila; punca se je namreč tako zatrapala, da ji je bilo težko z mano spregovorit besedo. ko sva vrgla karte na mizo, pa se je pokazala v čisto drugačni luči. no, na koncu lahko povem, da sva čez čas oba spoznala, da živiva v različnih svetovih in da je bolje, če greva vsak svojo pot.
kar sem hotel povedati je to, da ni nujno, da si punca ne želi kaj več, ampak tokrat si mogoče ti na vrsti, saj si jo prej že dvakrat zavrnil in sedaj sama ne želi pritiskat nate. lahko pa da te kljub vsemu vidi zgolj kot prijatelja za na kavo. nisi napisal, če je mogoče ona ena izmed tistih, ki še vedno vzdržuje stike s svojimi bivšimi in si sedaj tudi ti padel noter. to bi marsikaj razjasnilo. vsekakor pa si boš moral sam priti na čisto kaj želiš od nje in ali sploh želiš imeti kaj z njo. v kolikor pa je tebi ona kljub vsemu prirasla k srcu, si sedaj ti tisti, ki bo moral nekaj ukreniti. boš vsaj vedel na čem si. izgubit nimaš kaj razen, da doživiš tisti ne in greš naprej. prej boš zadevo uredil, prej boš našel mir. glede na vse pa bi jo sedaj že moral kar dobro poznati in sam pri sebi razmisliti, ali sploh želiš kaj več od nje ali ne in ali je tega vredna.
srow_fižou…. in če bi ti navsezadnje uspelo priti skupaj z njo? ali misliš, da se ne bi enako obnašala tudi v zvezi? se ti to zdi zrelo? tudi, če bi te imela samo za prijatelja, je to njeno obnašanje zelo čudno. nobeden normalen svojim prijateljem in prijateljicam ne počne tega. počnejo pa to jebivetri. in ti so strup, za prijateljstvo, zvezo,…. najslabše pa je to, da je jebivetru kar počne in na kakšen način to počne, vse normalno in se bo čudil, če mu kdo karkoli očita.
če je to kar opisuješ njen pravi karakter, se čez čas niti spomnila ne bo, koliko moških jo je že zapustilo in niti kako je bilo prvim petim ime, pa bo še vedno samska. čim prej in čim dlje stran od nje.
srow_fizow , ti si preveč cincaški in premalo “možatosti”, akcije in odločnosti je v tebi.
Ne veš verjetno, kaj bi sploh rad, počutiš se zmedenega, da tu nas, neke anonimneže sprašuješ, kaj si punca želi – zaboga, saj si bil ti z njo intimen in ne mi!, sta v stalnih stikih, ne pa tu mi, da se ti ni uspelo niti milimeter spustiti oz. prebiti v njen (čustveni) svet, jo začutiti, razumeti in prebrati – ti je tako rekoč ne poznaš. In kaj bo takšna s tabo, če si nekako trd oz. okostenel, popolnoma slep pri poznavanju ženskih signalov in neodziven za igre spolov. To se zjasniš – jo hočeš ali je nočeš, ji poveš, kaj bi rad. A sploh veš kaj bi rad? Ne, a ne…
Ja hudič, če ena simpatija traja tako dolgo, pa ne veš niti ali te tip jemlje resno ali ne, ali te ima za neko radoživko, ali bi imel kaj resnega s tabo itd.
Fant, bodi jasen v svojih namenih in čustvih ali pa se bo prej našel nekdo, ki ji bo jasno dal vedet kaj čuti do nje in kaj ona lahko pričakuje od njega. Tako pač je. Večletna negotovost ni nikomur všeč.
Hmm, imam nekaj izkušenj s takšnimi ženskami. Oziroma dve sta bili takšni. Dokler ne pokažeš nekega resnega interesa, je vsa sladka in daje iniciativo, ko pa zagrabiš, pa začne pometati s tabo. Dokler nimaš nekega interesa, ti posveča vso pozornost, ko pa pokažeš interes, izkoristi vsako priložnost, da ti pokaže, da si na drugem mestu, katerikoli znanec, teta, bratranec, soseda, ki jih sreča, jim pokaže prijaznejši obraz kot tebi.
Nikoli nisem poštekal, kaj tem ženskam pravzaprav dogaja v glavi.
SAMO STRAN! to je moj nasvet, SAMO STRAN OD TAKE BABE.
Ja očitno že ni prave energije med moškim in žensko, če se to dogaja. Ko je energija prava, stvari hitro stečejo.:)
Pa ne gre za to, da je eden negativen, drugi ne. V bistvu sta oba lahko super človeka, samo skupaj se nekako ne ujameta najboljše, tudi če si mogoče to želita. Razlog za to pa je lahko tudi v nesproščenosti. Veliko ljudi se, ko se zaljubi v nekoga, prestraši te situacije in v bistvu hočejo na nek način zbežat iz nje, ustvarjajo fiktivne pogoje, da pobegnejo. Takšen strah pred zvezo, pred zavrnitvijo, pred razočaranji ni nič nenavadnega in je zelo pogost. Še posebej pri ljudeh, ki ljubezenska razmerja dojemajo resno in ne kot hobi ali skakanje s cveta an cvet. Dobro je, če par zmore to razrešit preko pogovora, če ima oseba, ki se boji vstopa v takšno zvezo, na drugi strani sočutnega sogovornika, ki zmore nekaj empatije in se ne ukvarja samo z lastnimi občutki in lastno užaljenostjo ob takšnih situacijah. Pogosto pa se zgodi ravno obratno, da nekdo narobe prebere te signale in si to razlaga kot da tej osebi ni mar. Če vam ni vseeno, si vzemite čas in se s počasnimi koraki sprehodite do srca in vseh najglobljih občutkov osebe nasproti vas. Če nekomu res ni mar, gre in ne ostaja v bližini te osebe. Torej?