Najdi forum

Spoštovani,

Zaradi hmg 105 sem danes dobila tardyferon. V navodilu pise da naj se kosmici in mlecni izdelki jedo najmanj 2uri kasneje. Sama jem kosmice za zajtrk, večerjo pa se kdaj vmes, z mlekom, jogurotm itd.. Kako naj vzamem pred jedjo ce lahko potem jem sele cez 2uri? Je res tak problem ce jem cca pol ure po tableti? Da ne omenjam da moram v dnevno dozo spravit se 3x magnesol, vitamine in merjenje cukra (diete itak nimam ker imam skos bp, zal prvic 5.4).

Hvala

Spoštovani,

farmacevti vedno priporočajo “optimalne pogoje” za izkoristek nekega zdravila, če je ta odvisen od časa in načina prehrane, kar pa ne pomeni, da je pripravek Tardyferon ob neupoštevanju teh navodil neučinkovit. Pri Hb105 itak niste ne vem kako zelo ogroženi, saj je do 110g/L Hb v nosečnosti kri še povsem normalna.  Od 80 mg železa se itak v kri vsrka mogoče 3 ali 4 mg in če se bo namesto 4 mg vsrkalo 2 ali 2,5mg, bo to tudi dovolj.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close