se ni nič narobe če ješ kosmiče to je čist kul ampak ni preveč dobro da jihješ za vse obroke in še nekaj musli so najboljšitadeja je pisal/pisala:
>
> Zanima me, kaj menite o kosmičih za zajtrk, malico ali
> večerjo. Meni so všeč Muesli – so Ok ali je bolje kaj drugega?
> So primerni za večerjo? Kaj pa za obrok po treningu?
>
> Hvala, lp!
Odvisno katere vzameš. Nekateri vsebujejo med, ki ima visok GI. Koruznih kosmičev sploh ne, razen po treningu.
Jaz si raje za zajtrk zmešam sama ovsene kosmiče in semena, ki jih zvečer namočim (lanena, sezamova, …) Zjutraj pojem z jogurtom, nemastno skuto, ali mlekom 0.5. Pa ne vem, tudi bolj okusno se mi zdi (ne maram suhega sadja, ki je v müslijih iz trgovine.
Jaz jih jem vecinoma samo za zajtrk. Pa to skoraj vedno rzene (sojini so sele novo odkritje), NIKOLI pa tistih v pisanih skatlah. Mogoce je kaksna izjema, ampak v tistih mueslijih je skoraj PO PRAVILU sladkor.
Ne vem, meni se zdijo s skuto, bifidusom ali nemastnim mlekom cisto v redu. Ce se kdaj malo razvajam, si vanje dodam zlicko odlicne marelicne marmelade brez sladkorja (celo slovenska proizvodnja). Vcasih stresem noter lan, ki pa ga ne namakam, vcasih dodam malo kakava (ne ben- in nesquika, ampak surovi kakav), sladim pa s kaksnim umetnim sladilom, ker je sicer neprebavljivo grenko 🙂
Že kar nekaj let skoraj vsak dan jem za zajtrk kosmiče. Najprej sem kupovala Sport Musli (oranžna vrečka).
Zdaj pa rajši sama zmešam več vrst kosmičev (1 jed. žl. sojinih, 1 ovsenih, 1 pirinih kosmičev in 1 žl. lanenega semena), vse skupaj prelijem z vročo vodo in čez noč pustim stati. Zjutraj dodam še polnozrnate crispije in prelijem z mlekom. Mmmmm!
Jih pa vedno jem samo za zajtrk in nikoli za večerjo.
Navada pač!
Mene so polnozrnati kosmiči vedno napihnili. Po takem zajtrku sem imela občutek, da je trebuh kot balon. Sedaj pa naredim takole:
– zmešam polnozrnate kosmiče ( od Nature ječmenove, pšenične ), dodam lan, sončnična, bučna semena, včasih tudi otrobe. To vse skupaj prelijem z VRELO VODO, potem počakam cca. 5 minut in prelijem z navadnim jogurtom ( EGO ).
Najem se kot bolha, nič me ne napihne, pa še lačna nisem dolgo časa.
Tadeja – če se ti ne da mešat… potem so dobra izbira tudi Spar kosmiči – tisti v prozorni vrečki (750 g). Sicer jih trenutno nimam pri roki, da bi ti napisala natančno sestavo, vendar pa mislim, da sestojijo iz mešanice ovsenih, rženih, polnozrnatih in pšeničnih. Dodano je tudi seme lanu, sončnic in, mislim da, bučk. Pa rozine in lešniki v zelo majhni (ravno pravi) količini. Meni so super. Jaz jih velikokrat skuham v mleku, malo osladim z natreenom (ali pa tudi ne) ter potresem s cimetom in dodam še malo orehov. Super zajtrk. LP