košek za dojenčka
Pozdrav!
Mene pa zanima kaj menite mamice o tem kaj je v prvih mesecih za spanje otroka najbolj primerno, je to zibelka, otroška posteljica ali košek? V trgovini sem opazila zelo ljubke koške z velikmi kolesi, ki se mi zdijo silno praktični za prestavljanje otroka po stanovanju (seveda samo v prvih mesecih), pa tudi otrok se naj bi menda v manjših posteljicah (koški, zibelke) počutil v začetku bollj varno. Kaj menite o tem, imaste kakšne konkretne izkušnje s koški ali zibelkami?
Kaj pa torbe za prenašanje novorojenčkov v zimskih mesecih so sploh potrebne, glede na to, da pri prevozu z avtomobilom je potrebno že za novorojenčka uporabljati avtosedeže, na sprehodih pa se uporabljajo vozički. Kaj o tem menite vi?
Hvala za pomoč in nasvete. Lep pozdrav.
Mene pa zanima kaj menite mamice o tem kaj je v prvih mesecih za spanje otroka najbolj primerno, je to zibelka, otroška posteljica ali košek? V trgovini sem opazila zelo ljubke koške z velikmi kolesi, ki se mi zdijo silno praktični za prestavljanje otroka po stanovanju (seveda samo v prvih mesecih), pa tudi otrok se naj bi menda v manjših posteljicah (koški, zibelke) počutil v začetku bollj varno. Kaj menite o tem, imaste kakšne konkretne izkušnje s koški ali zibelkami?
Kaj pa torbe za prenašanje novorojenčkov v zimskih mesecih so sploh potrebne, glede na to, da pri prevozu z avtomobilom je potrebno že za novorojenčka uporabljati avtosedeže, na sprehodih pa se uporabljajo vozički. Kaj o tem menite vi?
Hvala za pomoč in nasvete. Lep pozdrav.
Mi smo uporabljali košek kak mesec, potem pa se mi je zdelo, da se naš dečko kar zaletava z rokicami in nogicami v šibaste stene koška in smo ga prestavili v posteljico, kjer je tudi mirneje spal… Res, da je kar precej praktičen tak košek pa še lep. No, mi smo ga sicer imeli še od očka, kupila ga pa zdaj ne bi, če bi ga ne imela.
Sicer pa mi nismo imeli ne torbe ne avtosedeža, ampak kar globoko košaro vozička… Zdaj pri skoraj petih mesecih smo začeli uporablajti avtosedež, pa smo prepotovali že “ohoho”…
vso srečo, Anita
Pozdravljena, iz svojih in izkušenj prijateljic ti lahko zapišem, da je najbolje, če dojenčka takoj položiš v otroško posteljico – ki jo bo potem lahko uporabljal še kar nekaj časa. Zibelke izgledajo krasno a kaj ko jih otrok po 1 mesecu preraste. Koški so tako prijetni, da se jih ljubko obleči, a za otroka, starejšega od največ 4 mesece niso več primerni. Poleg tega košek na kolesih malokdo prevaža naokoli, mislim, da večina otrok v stanovanju počiva v t.i.ležalnikih. Torbe za prenašanje se verjetno ne splača kupovati; otroka se navadno nosi po rokah, v avtu ima svoj avtosedež….
Menim, da je najbolj pametno da otročku pripraviš posteljico (120*60cm ali 140*70cm), kupiš avtosedež za dojenčke, športni voziček, ki ima košaro oz. se lahko lepo položi, za v stanovanje pa bi prav prišel stolček -ležalnik.
Lp, Ali
az sem imela hčerko do petega meseca v košku (kjer sem spala tudi sama), nato pa sem jo dala v posteljico (v kateri je spala že moja mama) in s tem sem tudi veliko prihranila. Posteljico sem iz bele barve pobarvala na živo rdečo, nato pa sem ji dodala še bele pike. Zgleda prav lušno. Zdaj, pa ko je stara pet let, pa spi na navadni postelji (na kateri je spal očka).
Moj sin je na zacetku spal v zibelki (ki je bila nekoc moja) potem od 5 mesca pa do enega leta v posteljici, ki smo si jo sposodili, sedaj pa spi v navadni postelji, ki je samo njegova – smo mu pac kupili sobo.
Za prevoz v avtu smo uporabljali globoko kosaro vozicka v kateri je bil tudi v stanovanju in smo imeli vozicek povsod, kasneje 4-5 mesec pa avtosedez. Takrat sem kupila tudi stolcek za hranjenje, ki ga sedaj uporablja ze dobri dve leti.
Mi koška ali zibke nismo kupovali, ker bi morali po par mesecih tako ali tako kupiti posteljico. V posteljici se je naš fantek dobro počutil, za hrbet smo mu podložili zvito brisačo, ker se otrok menda počuti varneje, če se ob kaj “tišči”. Še danes (pri 21 mesecih) se tesno stisne ob ograjico posteljice. Za prevažanje, hranjenje in počivanje smo uporabljali kar avtosedež, ki se je odlično obnesel tja do 11. meseca. Kar precej kilometrov ima za seboj. V torbi ga tako ali tako ne bi mogli voziti z avtom, ker je od kombiniranega vozička. Nekje od sedmega ali osmega meseca naprej za hranjenje uporabljamo trip trap stolček.
Srečno!