koruzna moka
Na čisto koruzno moko iz mlina se ne bi zanašala. Prav gotovo po mletju ne očistijo mlinskih kamnov, tako, da ostanejo primesi tega, kar se je mlelo prej. Če ne gre za hudo alergijo ali celiakijo, gre, drugače pa je postopek mletja tiste polente, ki jo prenašaš, boljša varianta.
tincci,tole je pa super nasvet,hvala!!!
Tudi mene zanima kakšno je razmerje med polento in vodo? A mora bit testo ko ga zamesiš mehko,pacasto ali naj bo bolj trdo.Pečeš v pečici ali v kruhomatu?
Kaj pa kvas,je potreben?
Že vnaprej hvala za odgovore!
pečem v kruhomatu, čisto po občutku: dam moko(zmiksano polento), čez vrelo vodo (da se popari, boljši kruh je), potem vključim, da začne mešati, dodam 2-3 žlice skuhane polente (ker je kruh veliko bolj mehek), sol. masa nekako kot za šmorn, potem itak vodo popije do konca, ko se peče. Je čisto vseeno, ali daš kvas ali ne, ker itak ne zraste ta kruh.
Potem pa najprej vodo, saj je vseeno. Jaz ko prižgem in on začne mešat, še malo sama pomagam od strani z žlico, da res dobro premeša pa da vidim, če je preredko (dodam kuhano polento) ali pregosto (vodo). Baje se lahko da notri tudi en kuhan krompir, da je rahel krih, ali pa se vodo nadomesti z bučnim pirejem 8skuhaš bučke, zmiksaš, soliš). Kdor vse to lahko je, seveda;)