Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Koristni Aspirin 100

Koristni Aspirin 100

Imam 45 let.Imam nekaj težav s ekstrasistolami in povišanimi trombociti,ki ne presežejo meje 600 se pa dvignejo do 540.Do sedaj se zaradi trombocitov nisem zdravila za ekstrasistole pa jemljem Concor.Po dogovoru z osebnim zdravnikom sem ga vprašala za mnenje ali bi bilo smiselno pričeti z jemanjem Apirina 100.Ker živim v Avstriji temu zdravilu pravijo Tromb Ass torej tromb aspirin.Zdravnik je glede na konstantno povišanje trombocitov bil mneneja,da bi bilo smiselno pričeti z jemanjem tega aspirina.Sedaj pa mene zanima gleda na to,da to ni bilo ravno nujno ali mislite,da ima Aspirin v odmerkih 100 kakšne stranske učinke?In ali menite,da mi to kvečjemu lahko prej koristi kot škodi in ali lahko povzroči pljučni edem?Se vam jemanje Aspirina preventivno zdi smiselno?

Spoštovani,
Aspirin protect je zdravilo, ki zavira agregacijo trombocitov.
Aspirin protect se lahko v določenih primerih ( zdravljenje z drugimi zdravili za redčenje krvi, bolnikih z razjedami prebavil v preteklosti, ledvičnih in jetrnih okvarah, preobčutljivost) uporablja samo, če je bilo pred tem skrbno pretehtano, kolikšno je tveganje in kolikšne so prednosti njegove uporabe.
Pogost neželeni učinek so bolečine v trebuhu.
Acetilsalicilna kislina lahko zaradi zaviralnega učinka na agregacijo trombocitov, ki traja še več dni po uporabi, povzroči večjo nagnjenost h krvavitvam med kirurškim posegom in po njem (tudi pri manjših kirurških posegih, npr. izdrtju zoba).
Bolniki se morajo o uporabi acetilsalicilne kisline posvetovati z zdravnikom, ki tudi pretehta razmerje med koristjo in tveganjem za pacienta.
Lep pozdrav

New Report

Close