Preselili smo se bomo v Belgijo kjer bomo z otrokoma zavarovani po mozu, ki je zaposlen. Ker gre za dolocen cas me zanima, ce imam kaj stroskov, ce bi si uredila mirovanje namesto odpovedi dopolnilnega zavarovanja.
Zanima me kako imam moznost koristiti zdravstvene storitve v Sloveniji, kje bomo veliko na pocitnicah. Kje lahko ugotovim kako in katere vrste storitev oziroma v kaksnem delezu mi bodo v Belgiji povrjene, ce jih placam tukaj?
Kako je s privat (konkretno ortopedom) in cepljenjem, cepljenje otrok v Belgiji poteka drugace kot v Sloveniji in bi ga mogoce raje nadaljevala tu.
Ali mi mogoce pride v postev, da se kot obcan in dopolnilno zavarujem za tri mesece poleti ko bomo v Sloveniji? Ce se zavarujem kot obcan ali to velja tudi za moja otroka ali bi morala tako zavarovanje skleniti tudi zanju? .. ce se sploh lahko zavarujem kot obcan?
Hvala za pomoc, lep pozdrav!
Anja
Pozdravljeni,
mirovanje dopolnilnega zavarovanja si seveda lahko uredite in ne pomeni za vas nobenega dodatnega stroška.
Glede povračila stroškov v Belgiji, je najbolje da se pozanimate pri zavarovalnici, pri kateri boste tam zavarovani. Za vse ostale napotke, ki so v pretežni meri povezani z obveznim zdravstvenim zavarovanjem, predlagam, da se obrnete na Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije; nekaj o Belgiji piše tudi tukaj: http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/o/6B019F624BF828CBC12572740049E357?OpenDocument .
Lep pozdrav,