Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Koriščenje kaska

Koriščenje kaska

Pozdravljeni

Na urejenem parkingu se je v ponedeljek zgodilo, da je nekdo ‘opraskal’ moj avto. Klepar je na hitro ocenil popravilo na 600 €. V sredo sem šel škodo prijavit, potem pa na policijo. Tam so bili zelo veseli, da sem povedal, da je to bilo v ponedeljek, ker moraš zadevo prijaviti v roku 24 ur. Tako ni bilo z postopkom nič, lahko bi vztrajal samo na evidentiranju. Bojim se, da mi zavarovalnica ne bo priznala škodo z naslova parkirišča. Razmišljam, da bi spremenil zahtevek iz naslova kaska. Tu nastopi 1 % franšiza (cca. 200 €), kar se mi še vedno zdi sprejemljivo. Ali lahko umaknem zahtevek iz naslova parkirišča in vložim novega iz naslova kaska. Koliko bi se potem povečala premija pri novem zavarovanju, če se seveda bom za to odločil.

Lp Lado

Pozdravljeni!
Zavarovalnica verjetno ne bo komplicirala z izplačilom,saj gre za čisto zadevo.Na vašem mestu ne bi spreminjal zahtevka.Če ste bili na cenitvi škode ste najbrž dobili nalog za popravilo,ali se motim?
Če bi uveljavljali škodo iz kaska bi plačali OF 1%,vaš bonus pa bi padel za 3 razrede-15%
Tri leta bi plačevali dražje kasko zavarovanje.Za popolnoma točen odgovor pa bi moral pogledat vašo avtomobilsko polico.
Lepo pozdravljeni!
Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Od zavarovalnice nisem dobil še nič, nobenega naloga., rekli so, da bodo čakali na odgovor policije. Od tam ne bo ničesar, ker prijave dejansko ni bilo. Ko sem po prijavi na zavarovalnici hotel narediti prijavo, so mi rekli, da je poteklo 24 ur in da postopka ne bo. Tako zavarovalnica ne bo od policije dobila nič. Navkljub temu, bodo verjetno morali sprejeti neko odločitev. Predvidevam, da bo ta negativna, ker jim tako ni potrebno nič dati.

LP Lado

Naš škodni servis opravlja cenitve škod na vseh zavarovalnicah,dosedaj nismo naleteli na težavo,katero imate.
Vaša škoda ni tako velika,zavarovalnica bi vam lahko brez težav odobrila popravilo.Lahko napisete še katera je vaša zavarovalnica?
LP,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Ko sem prinesel original polico, sem dobil kalkulacijo popravil. Pred tem sem imel fotokopijo, ker original polico hranim doma. Kljub temu, da ni prijave na policiji, vztrajajo na poizvedbi.

LP Lado

Prinesite ali pošljite kopijo zavarovalne police na spodnji email naslov.
Lp,Bruno

New Report

Close