Najdi forum

Vedno kupujem korenje v večjih trgovinah, tokrat pa sem se odločila, da ga kupim na tržnici v LJ, ki ga je pridelala kmetica – korenje zgleda krasno, veliko, zdravo… žal pa je sok iz njega skoraj brez okusa… tisti iz Spara je mnogo bolj okusen. Kako je to možno? A ni bolj logično, da je naravno korenje mnogo bolj okusno kot tisti iz industrijske pridelave?

Ne vem, morda ste le preveč vajeni okusa korenja iz Spara, ne pa domačega….kakšen je iz trgovine, ne vem, ker ga ne kupujem, domač pa mi je njam tako v soku kot v drugih oblikah.
Primer…….1 leto star vnuček….vedno je jedel doma pridelano korenje, ko pa ga je zmanjkalo, ga je bila mama prisiljena kupiti. Vedno je najprej zbral korenje iz hrane in ga pojedel. Kupljenega pa je pljuval okoli sebe in ga zbezal iz ust, ne glede na kako drobno je bil nariban….Seveda, imel je priučen okus domačega….
Tudi zajčki pri očetu niso marali korenja iz trgovine, prav res….takrat smo se močno zamislili, zakaj ga žival odklanja….
Ne vem, če bo moje razglabljanje o korenju kaj pripomoglo k vaši odločitvi, kateri vam je okusnejši, ampak to so pač moje izkušnje, kar sem videla in doživela….Osebno sem raje brez, kupljene zelenjave se itak izogibam, saj na vrtku zraste vse mogoče….pa lep večer
Maya

Mogoče je tisto kupljeno v trgovini kaj obdelano, tako da je okusnejše.. ne vem, samo ugibam.

Jaz imam ravno obratne izkušnje, zelenjava in sadje (večinoma jem sadje) je pri kmetih veliko boljšega okusa kot v supermarketu ali pri “zelenjavarjih”. Sem pa se že na mariborski tržnici enkrat pošteno nasral, namreč, vedel sem, da nekateri prodajalci tam niso kmetje in da nimajo svoje robe. Kupil sem redkvice in kasneje seveda po okusu ugotovil, da so zrastle v bazenu. Kasneje sem se spomnič njenih (prodajalkinih) rok in mi je takoj postalo jasno, da te lepo negovane roke ne pridelujejo sadja in zelenjave.

sem končno pogruntala za kaj gre – korenje je precej izsušeno, verjetno ni bilo prav shranjeno – baje mora biti v mivki

New Report

Close