Pozdravljeni!
Mene pa zanima odstranitev nosne grbe-imam namreč velik in nelep nos, kar uničuje mojo samopodobo. Poleg tega pa imam zaradi premočnega nosnega grebena problem pri nošnji očal, saj se mi očala pravilno ne prilegajo na nos in na mestu kjer stojijo, me grba občasno boli in postane rdeče in oteklo, vidne pa so tudi drobne razpokane žilice.
Je treba biti za ta poseg polnoleten? Ali zavarovalnica krije sploh kakšne stroške v mojem primeru ali sem samoplačnica? Kam se naj obrnem za pregled? Na ORL ali kam drugam?
Pozddravljeni
RInoplastika je pri nas izključno samoplačniški poseg. Če niste polnoletni je potrebno za poeg pridobiti soglasje staršev ari skrbnika. Zavarovalnica krije stroške korkcije nosu , povezan z oteženim dihanjem (septoplastika, zmanjšanje turbinatnih kosti itd) , ki jih opravljajo Otorinolaringologi..
K meni lahko prideta ne pregled na sredo popoldan Na polikliniko kliničnega centra ) čakalna doba je več mesecev ali v samoplačniško ordinacijo Simed Zaloška 155, za pregled se lahko dogovoriva preko E maila v naslovu tega spročila.
Lep pozdrav
Aleš