Spoštovani!
V otroštvu sem bila velikokrat operirana na nogah, zaradi deformacije stopal (zasuk obeh stopal), poleg tega pa sem imela na levi nogi nad kolenom še zažemek – kot posledica ovite popkovine.
Pri 18 letih sem bila nazadnje operirana – plastična korektura zažemka, vendar je ostala grda cikcak brazgotina.
Noga je tudi slabse prekrvavljena in zato prihaja do velike razlike v obsegu zgornjega in spodnjega dela noge. Sploh v področju kolena je obseg leve noge dosti večji kot pri desni, medtem ko je področje goleni zelo suho. To je predvsem vizualno moteče, vedno bolj pa tudi pri oblačenju, saj bi morala biti leva hlačnica dosti širša…
Zanima me, ali je možna korektura – morda tudi v smislu prerazporeditve maščobnega tkiva, ki se je v vseh letih nabralo v področju levega kolena. Stara sem 43 let, v zadnjem času sem tudi izgubila nekaj kilogramov, zato je to še toliko bolj moteče.
Kam bi lahko prišla na pregled in posvet?
Ali je možno, da bi mi to korekturo krila zavarovalnica?
Za vas odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
pozdravljeni, na pamet je težko govoriti, vendar če gre za deformacijo, ki je nastala zaradi zapletov ob rojstvu, njeno reševanje je v sklopu zavarovanja. Najbolje, da se naročite v ambulanto za plastično kirurgijo na polikliniki. Glede čakalnih dob, se morate pozanimati sami.
lp