Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kopanje novorojencka

Kopanje novorojencka

Pozdravljeni,

Samo eno vprasanje, ker nikjer ne zasledim pojasnila in me res zanima. 🙂

Zivim namrec v Franciji in sem pred parimi leti tukaj ze rodila, sedaj pa pricakujem novo malo bibo. Tukaj smo novorojencka v porodnisnici okopali ze drugi dan po rojstvu. Osebje nama je z mozem pokazalo kako pravilno okopati dojencka – pac celega v vodi, razen seveda glave. Ze takrat mi je mami (v Sloveniji) na pol zapanicarila, kako se to ne dela tako zgodaj in kako so pri sosedi cakali cel teden na pravo kopanje v banjci. Ali so v Sloveniji splosno dana ta pravila in se ga morajo vsi drzati, ali se ze kaj spreminja na tem podrocju? Je to cakanje za kaksne pediatre ze malo zastarelo? Sem tukaj babico povprasala in mi je dejala, da ze vsaj 10 let tukaj okopajo novorojencka drugi dan po rojstvu in da za popek ni nobenega tveganja.

Hvala za vas cas in razlago.
Lep pozdrav!

V Sloveniji še vedno prvič okopajo dojenčka po tem, ko odpade popek oz. je le-ta suh.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close