Kontracepcijske tabletke in zamujanje menstruacije
Dober dan
Pred novim letom mi je ginekologinja predpisala kontracepcijske tablete yasminelle. Začela sem jih jemati s prvim dnem menstruacije, tako kot piše v navodilih. Pojedla sem vseh 21, ob enak času, nisem čutila nobenih stranskih učinkov ampak problem je, da menstruacije ni. Danes se končuje zadnji dan premora, menstruacije pa še vedno ni. Spolnih odnosov v tem mesecu sploh nisem imela, tako da nosečnost ni mogoča. Zanima me ali naj normalno naprej jemljem naslednjo škatlico ali čakam na menstruacijo?
Lahko nadaljujete s tabletkami, če ni bilo spolnih odnosov ,ni treba delati testa na nosečnost. Včasih se zgodi, da zaradi zelo tanke sluznice ne pride do prekinitvene krvavitve, bolj pogosto se to dogaja ženskam, ki že dlje časa uporabljajo tabletke in pri tabletkah s podaljšanim režimom jemanja.
Pozdravljeni obracam se na vas ker je moja ginekologinja na dopustu…prejsnji mesec sem pozabila uzeti 17kt zato sem takoj, drugi dan skocila v lekarno po nujno kotracepcijo 1 tabletko…s kt sem nadaljevala normalno od pozabljene tabletke do danes je ze 35dni menstruacija pa mi zamuka 4 dan naredila sem teste nosecnosti ki so negativni (CLEARBLUE kateri bi pokazal pravilen rezultat ze 19 dan od pozabljene tabletke)…ali je lahko vzrok stress? Kajti s fantom sem se po 6letih razsla in zamujanje menstruacije me se kar skrbi nisem tako mlada vendar sem trenutno v strahu in paniki
Najlepsa hvala za odgovore lp samanta