kontracepcijske tabletke
Pozdravljeni!
Pred dvema dnevoma sem poskusila prvič Urifar, ker se mi vnetje mehurja ponavlja, zdravnica pa zame nima pravega posluha. Ker težave niso grozne, poskušam rešiti težavo sama. Zanima pa me, ali Urifar kakorkoli vpliva na zanesljivost kontracepcijskih tablet – imam KT YAZ. V navodilih le-tega sicer nisem zasledila, pazljivost pa zagotovo ni odveč.
Hvala in lp
Pozdravljeni! Imam eno vprašanje. Jemljem kontracepcijske tabletke Logest. Začnem jih jemati na četrtek. v drugem tednu jemanja sem v sredo vzela pomotoma tabletko iz srede naslednji teden in ker sem v četrket videla da je tabletka od srede v tekočem tednu še v tablici sem jo vzela še enkrat. kar pomeni da sem jo vzela v sredo v četrtek pa potem dve…. kaj naj naredim… hvala lp maja
Pozdravljeni,
pred malo več kot dvema mesecoma sem pozabila vzeti KT (Yarina) in kljub temu imela spolni odnos. po tem sem KT jemala redno in v zadnjih dveh mesecih tudi redno dobila menstruacijo. kljub temu pa sem preventivno naredila teste nosečnosti (first sign in clearblue) v razmaku 14dni. vsi so pokazali negativno. Možnost nosečnosti sem povsem ovrgla. me pa informativno zanima ali jemanje KT vpliva na zanesljivost testa? Ter ali je mogoče, da bi se kljub nosečnosti in obenem jemanju KT menstruacija pojavila točno na datum, brez zamude?
Hvala za odgovor,
LP
Pozdravljeni!
Zanima me, če pri rednem jemanju kt lahko ženski primanjkuje vitaminov ali mineralov, ter katerih?
Kakšna pa je učinkovitost tabletk Yaz, če so uporabljene pravilno, pa se zalomi le pri eni izbruhani tabletki, ki sem jo potem nadomestila z novo, okrog 13ur kasneje?
Glede na to da naj bi tabletke preprečevale ovulacijo, je potem izcedek iz nožnice med jemanjem tabletk nenormalen,če nima posebnega vonja in ni vpadljive barve?
Hvala za vaš odgovor!
Lp