Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija kontracepcijske tabletke

kontracepcijske tabletke

Dober dan !
Danes zjutro, sm po nesreci vzela kontracepcijsko tabletko 12 ur prezgodaj, saj sm se zmedla in zamesala dneve.
Imam kontracepcijske tabletke Yaz, vzela pa sm 17 tabletko.
Kaj naj sedaj naredim ? Ali bo to vplivalo pri zasciti?

Lp.

Pozdravljena!

Nič hudega, na zaščito to ne vpliva. Naslednjo tabletko pač vzamite 12 ur prej.

Matjaž

Pozdravljeni!

Pred dvema dnevoma sem poskusila prvič Urifar, ker se mi vnetje mehurja ponavlja, zdravnica pa zame nima pravega posluha. Ker težave niso grozne, poskušam rešiti težavo sama. Zanima pa me, ali Urifar kakorkoli vpliva na zanesljivost kontracepcijskih tablet – imam KT YAZ. V navodilih le-tega sicer nisem zasledila, pazljivost pa zagotovo ni odveč.

Hvala in lp

Spoštovani,
Urifar ne vpliva na zenesljivost kontracepcijskih tablet.
Lep pozdrav

Pozdravljeni! Imam eno vprašanje. Jemljem kontracepcijske tabletke Logest. Začnem jih jemati na četrtek. v drugem tednu jemanja sem v sredo vzela pomotoma tabletko iz srede naslednji teden in ker sem v četrket videla da je tabletka od srede v tekočem tednu še v tablici sem jo vzela še enkrat. kar pomeni da sem jo vzela v sredo v četrtek pa potem dve…. kaj naj naredim… hvala lp maja

Pozdravljena!

Vse tablete v Logest imajo enako sestavino, zato je vseeno po kakšnem vrstnem redu jih jemljete. Sedaj vam bo ena tableta manjkala, kar pomeni, da boste zavojček zaključili en dan prej, novi zavojček pa pričeli jemati en dan prej, torej v sredo.

Matjaž

Dober dan!
Torej u sredo sm uzela tabletko ob 5:45 mogla pa bi jo ob 17:30 ( vendar sm se zmedla in vzela tabletko 12 ur prezgodaj). Isti dan sem imela spolne odnose brez dodatne zascite, tabletko pa sem potem vzela v cetrtek ob 17:30. Ali je mozna nosecnost ?
Hvala za odgovor !

Spoštovani,
verjetnost zanositve je zelo majhna. Če bi vam izostala menstruacija, pa vseeno naredite test za nosečnost.
Srečno

Pozdravljeni,
pred malo več kot dvema mesecoma sem pozabila vzeti KT (Yarina) in kljub temu imela spolni odnos. po tem sem KT jemala redno in v zadnjih dveh mesecih tudi redno dobila menstruacijo. kljub temu pa sem preventivno naredila teste nosečnosti (first sign in clearblue) v razmaku 14dni. vsi so pokazali negativno. Možnost nosečnosti sem povsem ovrgla. me pa informativno zanima ali jemanje KT vpliva na zanesljivost testa? Ter ali je mogoče, da bi se kljub nosečnosti in obenem jemanju KT menstruacija pojavila točno na datum, brez zamude?

Hvala za odgovor,
LP

Pozdravljeni!

KT ne motijo delovanje testa. Niste noseči, vse ostalo je nepomembno. Med jemanjem KT nimate “prave” menstruacije, sicer pa nosečnost in menstruacija nista kompatibilna med seboj. Seveda tudi med nosečnostjo ženska lahko krvavi, a to ni menstruacija.

Matjaž

Pozdravljeni!
Zanima me, če pri rednem jemanju kt lahko ženski primanjkuje vitaminov ali mineralov, ter katerih?
Kakšna pa je učinkovitost tabletk Yaz, če so uporabljene pravilno, pa se zalomi le pri eni izbruhani tabletki, ki sem jo potem nadomestila z novo, okrog 13ur kasneje?
Glede na to da naj bi tabletke preprečevale ovulacijo, je potem izcedek iz nožnice med jemanjem tabletk nenormalen,če nima posebnega vonja in ni vpadljive barve?

Hvala za vaš odgovor!
Lp

Zaradi KT ženski ne primanjkuje nobenih vitaminov in mineralov.
Če ste pozabljeno tabletko pravilno nadomestila, učinkovitost ni zmanjšana- v navodilih za uporabo so vsa možna stanja zelo lepo opisana.
Izcedek iz nožnice je tudi med jemanjem tabletk lahko prisoten in to ni nič nevarnega.
Srečno

New Report

Close