kontracepcijske tablete yaz
Lep pozdrav! Od teh tablet imam zelo boleče dojke in malo so se mi povečale, a to mine al kar naprej boli in rastejo? 🙂
Z partnerjem sva prvič zdaj imela spolni odnos brez kondoma, imela sem še rjav izcedek od menstruacije a mu ni prišlo vame, ali lahko zanosim? Menstruacijo sem dobila takoj po tem.
Tablete nikoli ne bom pozabila vzeti, ker se takoj spomnem nanjo ob isti uri, imam tudi opomnik , tako da me zanima, če lahko pride do kakšnih zapletov da zanosim če mu pride vame pri vsakodnevnem pravilnem jemanju tabletk? 🙂
Lep pozdrav!
Če ste šele pred kratkim začeli z uporabo Yaz, je zelo verjetno, da bo začetna napetost in občutljivost dojk minila kmalu sama od sebe.Pri idealni in pravilni uporabi so tabletke zanesljive v 99%, ob normalni uporabi pa malo manj.Vseeno jim lahko zaupate, če boste redno in pravilno jemali tabletke in ne bo vmes drugih motenj ( nekatera zdravila ali prebavne teževe).Uporaba kondoma tako ni nujna, je pa vsekakor zelo priporočljiva za najstnike( prepreči spolno prenosljive bolezni).
Malaa- : Vseeno je pri kateri beli tabletki se začne prekinitvena krvavitev, lahko šele pri zadnji. Ne glede na to, nadaljujete z naslednjo tablico tabletk po običajni shemi. Če krvavitve ne bo, je lahko sumljivo, da ste noseči.
Haydi23: Naklofen in druga sredstva proti blečinam na zanesljivost tabletk ne vplivajo.