Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Kontracepcijske tablete

Kontracepcijske tablete

Pozdravljeni,

imam en manjši problem. In sicer, za kontracepcijo uporabljam tabletke Cilest (3 leta). Pred petimi dnevi sem staknila trebušno gripo. Vso noč in dan sem bruhala ter imela diareji, zato tabletke zjutraj nisem vzela. Ker sem hotela ciklus oziroma tablico zaključiti, sem potem naslednji dan vzela nasledno tabletko. Vendar je prišlo tretji dan od ‘ne vzetja’ tabletke do krvavitve, ki je bila močnejša (zelo podobna običajni ‘menstruaciji’ ) in sem si rekla pač naj bo in sem pustila tisto tablico nedokončano. Zdaj me pa zanima: ali jaz začnem jemati novo tablico 7 dni od prvega ‘ne vzetja’ tabletke (zaradi trbušne gripe) ali 7 dni od zadnjega ne vzetja tabletke?
Lepo se vam zahvaljujem za odgovor,
Ela

Draga Ela,

najbolj varno bo, da začnete jemati novo tablico po toliko dnevih, da bo vsota dni, ko niste vzeli tabletk, torej (-1) + 1 + (-1) +(-5) = abs. 8, prav? Tako boste zagotovo varni pred zanositvijo neprekinjeno. Če prevedem – novo tablico vzemite 8 dni po prvem “ne vzetju” oziroma 5 dni po drugem. Saj sem menda prav razumel?

New Report

Close