Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Kontracepcijske in test

Kontracepcijske in test

Pozdravljeni,
pred približno 8 tedni sem imela nezaščiten spolni odnos, vendar jemljem KT. Od tistega časa dalje me spremljata neka slabost in rahli krči. Ker ne vem kaj je vzrok za slabost sem prejšnji teden naredila test ki je pokazal negativno.
Zanima me, saj bi test nosečnost po taki dobi mogel pokazati pozitivno, ali lahko vseeno kaže negativno in sem noseča? Ali jemanje KT ne vpliva na test?

in še nekaj..Sem pa jemala antibiotik, zato sva z fantom uporabila kondom, ki nama je počil, jaz pa nisem točno vedla kdaj sem nehala z antibiotiki, zato sem vzela jutranjo tabletko..
torej po vsem tem opisanem, negativnem testu po 8 tednih in jutranji, ni nobene možnosti da bi zanosila? da bi mi to povzročalo slabost

Pozdravljeni!

Če KT redno jemljete (torej je vaš spolni odnos bil zaščiten), je možnost nosečnosti zelo, zelo mala. Test bi po 8 tednih gotovo bil pozitiven, če bi bili noseči. Teoretično so sicer urinski testi lahko tako lažno pozitivni kot lažno negativni, a taki primeri so po 8. tednih res ekstremno redki. Če vam to ne da miru, si seveda lahko privoščite tudi krvni test (100% zanesljiv) ali pa UZ pregled. Kaj vam povzroča slabost in krče pa žal ne vem.

Matjaž

Ja KT jemljem redno zjutraj, skoraj tako rekoč na tešče(a je to narobe če jo ne pijem z vodo?) ni izostala nobena, se ne spomnim da bi imela hude prebavne motnje ali da bi bruhala. Sedaj pa ko sem jemala antibiotik pa sva se dodatno zaščitila vendar je zaščita zatajila zato sem vzela jutranjo tabletko.
Test sem delala z clear blue

Zanima pa me še to, tabletke jemljem že 2,5 leti, a je to dolga doba že, da se jajčniki “umirijo” in po tolikšnem času težje pride do zanositve in pa še Pcos zraven?

Tablete lahko zaužijete s katerokoli tekočino ali pa brez tekočine. Kaj je dolga dobe je relativno, ampak ženske uporabljajo hormonsko kontracepcijo tudi desetletja. Kontraceptivni učinek popusti po dobrem tednu dni po zaključku uporabe in ženska lahko takoj zanosi, pri nekaterih pa se ciklus vzpostavi nekaj kasneje.

Matjaž

Pozdravljeni, imam pa še to vprašanje. Z fantom še nisva imela odnos od takrat ko sem vzela jutranjo tabletko, zaradi raznih vzrokov.
Sedaj jemljem 7 dan tabletke od pavze, pa me zanima ali imam zaščiten odnos, glede na to da sem vzela jutranjo tabletko(brala sem da se ciklus lahko malo zmede)

Hvala za vaš odgovor

Pozdravljeni, lahko imate odnos brez zadržkov in brez dodatne zaščite.

Matjaž

New Report

Close