Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Kontracepcijske

Kontracepcijske

Pozdravljeni, nekako sem narobe razumela, da moram priceti jemati ko je konec menstruacije, in glej ga zlomka danes se enkrat berem pa pise na 1. Dan menstruacije. A je zelo narobe ce pricnem z jemanjem kontracepcije na 3. Dan menstruacije?

Pozdravljeni!

Nič niste zamudili, 3. dan menstruacije je idealen za začetek jemanja KT.

Matjaž

Pozdravljeni,

Imam vprasanje, ravno sem konec menstruacije in cez natanko 1 teden imam ginekologa, ki mi bo prvic predpisal kontracepcijo. Zanima me, ali lahko tableto vzamem takoj, ko jo dobim ali morem cakati in se prilagoditi ciklusu, in po koliksnem casu jemanja je zascita ucinkovita ??
Vem, da bom vse izvedela cez en teden ampak s fantom sva resnicno neučakana in naju zanima ze zdaj.
Hvala

Pozdravljeni!

Načeloma se s kontracepcijo prične v prvih dneh menstruacije, načeloma se lahko tudi prej, le da se na kontraceptivno zaščito lahko zanesete šele po sedmih dneh rednega jemanja tabletk.

Matjaž

Pozdravljeni!

Po dolgih letih sem spet začela s kontracepcijskimi tabletami, da ” umirimo” jajčnike. Jemati naj bi začela 1.dan menstruacije. Ko sem opazila prve rjave sluzi ( sklep- menstruacija se je pričela), sem kar vzela 1.tabletko. Sedaj je minilo 5 dni, menstruacije pa od nikoder . Kaj naj naredim? Naj kar jemljem naprej in jo dobim pač naslednji mesec? Bo kaj narobe?

Hvala za odgovor!

Nelly

New Report

Close