Kontracepcijska injekcija
Pozdravljeni.
Stara sem 24 let in imam enega otroka. Ginekologinja mi je novembra 2019,
2 meseca po porodu priporocila kontracepcijsko injekcijo ki jo od takrat dobivam vsake 3 mesece. Nazadnje sem jo prejela 25. maja 2020. Od takrat imam blage krvavitve vsak dan. Sedaj pa sva se z mozem odlocila da bi v bliznji prihodnosti rada imela se enega otroka. Uglavnem da skrajsam zanima me glede na to da sem trikrat prejela to injekcijo po koliksnem casu se vrne plodnost? Nekje sem zaznala da se telo vrne v normalno sele po enem letu in sele po tem lahko zanosis. Drugo vprasanje pa je glede moje neprekinjene krvavitve? Poklicala sem ginekologinjo, svetovala mi je naj v lekarni kupim 3 vaginalne tablete ce bi slucajno slo za kaksno vnetje pa je od tega minilo ze 3 tedne vendar ni nobene sprembe, vceraj sem klicala ponovno vendar so na dopustu. Lep pozdrav Aja
Pozdravljeni, Depo Provera “drži” 12 tednov, potem lahko zanosite kadarkoli. Je pa res, da v pogosto traja kak mesec ali dva, da kontraceptivni učinek popolnoma popusti. Ne ozirajte se na to, ampak delajte na otroku. Pri gestagenski kontracepciji so razmeroma pogoste vmesne krvavitve in izcedki, nič posebnega. Če vas motijo (seveda vas), potem vam ginekolog lahko predpiše nekaj estrogena, ampak injekcija bo čez slab mesec popustila in če krvavitve niso močne, bi morda lahko poskusili shajati tudi brez dodatnih hormonov?
Matjaž