kontracepcija in glavobol
Pozdravljeni.
Stara sem 32 let in se trenutno odločam o ponovnem jemanju kontracepcijskih tablet. Ponovnem zato, ker so mi pred tremi leti, po drugem porodu rekli, da je zaradi glavobolov, ki jih imam bolje tablete prenehati jemati. Dejstvo je, da po treh letih nejemanja opažam, da ni čisto nič bolje, glavoboli ostajajo, med menstruacijo pa imam tudi migrene.
S partnerjem od takrat uporabljava kondome, tu pa se pojavi druga težava. Po vsakih kondomih, le po Durexovih brez lateksa, dobim nekakšno vnetje, srbi me in peče, izcedek pa je skutast. Ker durexovih brez lateksa očitno ne delajo več, saj se jih nikjer ne da kupiti, sva poskusila že več vrst takih, ki lateksa ne vsebujejo, pa vselej bilo enako. Enostavno tako ne morem več, minilo mi je do spolnosti in to se pozna na vseh področjih mojega življenja.
Ker je do obiska pri ginekologu še kar nekaj časa, sprašujem naslednje: ali obstaja kakšna tabletka, ki ne povzroča toliko stranskih učinkov v smislu glavobolov? Ali pa morda kakšna druga vrsta kontracepcije (razen kondomov)?
LP