Najdi forum

KONTRACEPCIJA

Sem pred prvim spolnim odnosom in ne bi rada ta trenutek motila z natikanjem kondoma, zato me zanima katero je najboljše kontracepcijsko sredstvo, ki se ga dobi brez recepta??
Slisala sm da obstaja C FILM – ali se ga dobi brez recepta? Ce ga kdo pozna, me zanimajo vase izkusnje z njim?!

Hvala ze v naprej za vse vase odgovore!!

Aleša

Draga Aleša!
Oprosti, vendar se mi zdi, da se nisi kaj preveč pogovarjala s fantom o tem in da imaš nek strah pred obiskom ginekologa. Se mogoče motim?
Če se ne motim, ti moram povedati, da je pogovor s fantom zelo koristen pri premagovanju straha in ostalih ovir. Še posebej zato, ker praviš, da bo prvič. Samo načni temo in nekako bi že moralo biti. Lahko ga tudi prosiš, da gre s teboj h ginekologu po kontracepcijo. Za trdno zvezo, so odkriti pogovori temeljnega pomena.

Sama imam izkušnje z dvema učinkovitima metodama kontracepcije; in sicer s kontracepcijskimi tabletkami in s C-filmom + kondom.
Recept za oboje dobiš pri ginekologu, ki bo pred predpisom tabletk preveril, če so primerne zate oz. če ni kakšnih vzrokov, da jih ne bi smela jemati.Tabletke so priporočljive za redne odnose s stalnim partnerjem.Jemlješ jih vsak dan, redno(!).
Za C-film pa mislim, da ne potrebuješ pregleda (sploh zato,ker še nisi imela spolnega odnosa) ; vendar pa ne pozabi, da je C-film samo dopolnilo zaščite s kondomom, ker deloma onesposablja spermije, v primeru ko kondom poči ali kaj podobnega.

Pri ginekologu lahko dobiš tudi razne brošure o kontracepciji in seveda tudi odgovore na razna vprašanja. Obisk ti resnično priporočam, saj moraš biti tudi odgovornejša, ko počenjaš odgovorne reči.

Veliko sreče!

Mislim, da bi morala uporabiti kondom, še posebno, če je to prvič in partnerja ne poznaš čisto dobro (prejšnje partnerke ipd.) – AIDS-a se ne ubraniš s CT. Sploh pa je zelo zabavno, ko prvič poskušaš natakniti kondom – boš videla, da bo obema lušno in se bosta s tem še bolj sprostila.

POJDI K GINEKOLOGINJI PO TABLETKE!!!! NAJ T E NE BO STRAH!!

Vsekakor nekaj ukreni! Uporabo kondoma izrabi kot šaljivo igrico. Boš videla da bo prijetno. Seveda pa se lahko odločiš tudi za tabletke, če je še ostalo toliko časa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close