Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija kontracepcija

kontracepcija

Pozdravljeni

odločiti se moram med obročkom in tabletkami in me zanima nekaj stvari.
V zgibanki o kontracepcijskih tabletkah so navedene dodatne prednosti, kot so na primer oblažitev menstuacijskih bolečin, urejanje menstruacijskega ciklusa, zmanjšanje aknavosti… Zanima me, ali isto velja za obroček.
Po nekaterih podatkih se pri uporabi tabletk pojavijo spremembe pri poraščenosti (ne vem, ali se pojavi večja ali manjša poraščenost). Je v tem kaj resnice?
In nazadnje me zanima še, ali je mogoča zamenjava oblike kontracepcije (recimo tri mesece obroček nato tabletke, ali obratno) ?

Pozdravljeni!

Princip delovanja obročka je enak kot pri KT, le vnos učinkovin je drugačen. Tudi stranski učinki so podobni. Odvisno je, kako vam eno ali drugo ustreza – vam osebno, ne ostalim. Zamenjava je možna.

Matjaž

odločila sem se za obroček in prvič sem ga vstavila dva dni nazaj. vse od takrat mi je cel čas slabo, sem tudi bruhala. kdaj naj bi se to končalo oz kdaj to traja predolgo in je potrebno obroček vzeti ven?

Morda pa slabo počutje zgolj sovpada s kakšno virozo? Kdaj boste odstranili obroček je odvisno od vas.

Matjaž

New Report

Close