kontracepcija
Živjo..:)
jst sm jemala kontracepcijske tabletke yaz okol 2 leti in sm prejšnji mesec prenehala (sicer nisem porabila omota do konca), sem menstruacijo dobila takoj 2 dan po prenehanju.
Sedaj pa, ko bi jo morala zopet dobiti mi je že nekaj dni zaostala (glede na moj ciklus 27-28 dni?..pa me zanima če se je še komu kaj podobnega zgodilo? ali naj bom glede tega zaskrbljena..?..:)
najlepša hwala..
Živjo!
Dva dni po opustitvi jemanja tabletk niste imeli “prave” menstruacije, ampak odtegnitveno krvavitev. Prav tako med jemanjem KT niste imeli naravnega ciklusa, ampak je ta bil umetno ustvarjen zaradi hormonov v tabletah. Sedaj se “naravni” menstrualni ciklus šele ureja, zato zamuda (če sploh lahko govorim o zamudi, saj ne vem, kakšen je bil vaš ciklus pred uporabo KT) ni nič nenavadnega. Če ste imeli nezaščitene spolne odnose pa ste lahko tudi zanosili, v tem primeru naredite test.
Matjaž
živjo!
Z fantom sva imela spolni odnos 22.9 . Uporabljala sva kondom,ki nas je pustil na cedilu in počil,semenčeca pa so se izlila v mene. po mojih izračunih naj bi imela ovulacijo okoli 25.9.
in ker naj bi spermiji preživeli do pet dni sem šla 2 URI po SO v lekarno po SOS tabletke Norlevo in jo popila. ali lahko še obstaja možnost da sem zanosila? in ali je dovolj le ena tabletka SOS?
hvala vnaprej