Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Kontr. tablete in izgled prsi

Kontr. tablete in izgled prsi

Spoštovani! Ne zamerite vprašanju, a ker je možno istočasno s kontracepcijo reševati še kakšen drug problem (neredna m, močna m, poraščenost, akne) vas MORAM vprašati: ali obstajajo kakšne KT, ki bi imele npr. “poudarjen” estrogen – kot npr. pred menstruacijo, ko so dojke bolj nabrekle etc. – in bi jih ŠE lahko priporočili sicer zdravi večkratni mamici v dobri kondiciji (a z relativno veliko leti = 46) Trenutno jemljem Yarino, ker se Cerazette v treh! poskusih niso obnesle- dolgotrajne krvavitve. Na, ob Yarini sem pa vsak dan bolj uvela 🙁 brez šale, prsi so kot prazni vreči – kljub negi, telovadbi… Ali naj še četrtič poizkusim s Cerazette – ali se motim, če se mi zdi, da bi prsi “z njimi” bolje izgledale…OOOOh , hvala za vsak nasvet – veste, če mi to ne bi toliko pomenilo, vas ne bi spraševala! En lep pozdrav! enaMatera
PS: kaj menite o izdelku Top breast – nekakšno BIO dopolnilo, ki naj bi vplivalo na izgled in velikost prsi

Spoštovana, dr. Arh ne odgovarja več, bi pa jaz podal moje laično mnenje, če dovolitr. Estrogeni, predvsem estradiol,prevladujejo v prvem delu ciklusa, tik pred ovulacijo se raven močno poveča, nato pa upade, poveča pa se količina progesterona. Dojke so bolj napihnjene zaradi progesterona, ne toliko zaradi estrogena. Ampak tako je v naravnem ciklusu. Med jemanjem KT se ciklus vzpostavi povsem umetno.

Krvavitve ob uporabi gestagenske kontracepcije (Cerazette) so res bolj pogoste, kot ob uporabi kombinirane kontracepcije. Yarina vsebuje 30 µg etinilestradiola, na tržišču obstajajo še malenkost bolj estrogensko naravnane, Diane 35, ki pa imajo drugo gestagensko komponento.

Razumem vašo željo po bolj polnih dojkah, toda hormonske kontraceptivne metode temu niso namenjene. Pogovorite se z vašim ginekologom o menjavi KT, morebiti bo pomagalo.

Lep poln pozdrav, Matjaž

New Report

Close