Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Konstantna vnetja ušes. 2x mesečno

Konstantna vnetja ušes. 2x mesečno

Pozdravljeni,
prebrala sem veliko odgovorov na to temo a še vedno mi ni nič jasno. Imam hčerko staro 15 mesecev, ki je danes dobila že 8.antibiotik (drugič Zinnat) za vnetje ušes. Prejšnji pon. smo bile obravnavane tudi na Orl, kjer nisem izvedela nič novega. Gospod nam je rekel da ima neko tekočino za bobnjičem, da verjetno slabše sliši zaradi konstantnih vnetij in da je edini nasvet da jo izpišemo iz vrtca kar je seveda skoraj nemogoče če si želim obdržati službo. Baje je tudi za operacijo premajhna. Skrbi me ker smo res vse naredili za boljšo odpornost(probiotiki, ameriški slamnik), zdrava prehrana, čiščenje nosu(Operil, Tonnimer-oba, Sinupret kapljice). 2 t nazaj sva bile v bolnici na oddelku ker je prebolevala Adenovirozo. Danes še zmeraj malo kašlja, nos ima prehoden, niti ni bilo potrebe po čiščenju ker je iz noska izcedek bil čisto redek in prozoren in mi ni jasno kaj smo zopet naredili narobe da je sedaj spet dobila ab. Naj povem še to, da nima vročine sploh, sinoči ni spala celo noč a ker ni imela vročine sem pomislila tudi na nočne more mogoče. Danes je bila cel dan dobre volje, normalno jedla, pila a proti veceru sem jo opazovala in se je zacela praskati po usesih. Ko sem se dotaknila ušesk je malo spremenila obrazno mimiko a nič da bi jokala. Vseeno sem se odlocila da jo peljem zdravniku, kjer so potrdili vnetje obeh uses.

Nevem vec kaj naj naredim, zelo me je strah za svojega otroka. Kako naj ji pomagam? Kaj delamo narobe? A res ne obstaja nobena resitev? Ko obiscem svojo pediatrinjo imam obcutek da haz vcasih vec vem kot ona, zal. Nobene pomoci, nobenega nasveta nic. Sem mislila da bodo na ORl pomagali, a tudi od tam sem odsla razocarana ker sem dobesedno napotnico ‘nafehtala” na kolenih in zopet nic resila. A bo moj otrok imel posledice? Kaksna je verjetnost? Mesecno spije 2x ab in to se vrti v krogu. U vrtcu je zelo malo. Naj omenim se to da je cepljena s prvo dozo cepiva proti bakteriji a za drugo sploh ne pridemo na vrsto ker se bolezni konstantno ponavljajo.. Prehlad, vnetje uses in tko zaporedoma v krogu.

Prosim vas za kaksen koristen nasvet. A obstaja kaksna alternativa? Nekoc mi je sestra pri ped. svetovala cesen in olivno olje naj vkapavam v usesa, a se ne upam ker je tako mala in na svojo roko me je strah kaj takega da nebi bilo se huje.. A kaj naj ce od zdravnikov dobesedno nobene koristi/nasveta. Potrebujem pomoc, nevem kaj naj naredim. Naj vas vprasam se tole, kaj pomeni za otroka konstantno jemanje ab? A to lahko pomeni da postane odporna? Kaj potek v tem primeru, kako se zdeavijo bak. V eh a? Hvala in Lep pozdrav.

Vnetje srednjega ušesa je najpogostejša komplikacija otroškega prehlada. Otroci v vrtcu (kolektiv vedno nekoga prehlajenega) se hitreje nalezejo, čiščenje nosu pa je slabše, kot pri odraslem, četudi s(m)o starši še tako pridni in redno čistimo nos.
Otrok, ki pogosto preboleva prehladna obolenja, je seevda v domačem varstvu mnogo manj ogrožen. To morate razumeti. Sicer pa svetujemo res dobro čiščenje nosu, pri bolečinah pregled pri zdravniku, da pravočasno ugotovi, če gre res za vnetje. Zdravljenje, da preprečimo prehod v kroničnost, kar povzroča slabši sluh. Zapleti nezdravljenega vnetja srednjega ušesa so lahko akutni in takojšnji (meniongitis, mastoiditis, širjenje vnetja v okolico) in kronični (izguba sluha, slabši razvoj govora, s tem učne težave ipd ter slabši razvoj srednjega dela obraza). In seveda, zelo svetujemo cepljenje proti pnevmokoku.
Nikakor pa nič v sluhovod!

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close