konopljino olje
Zadnje čase opažam veliko ponudb za konopljino olje, ki je baje daleč najboljše za sam imunski sistem in vrsto bolezni, med drugim tudi za rakasta obolenja, katera preprečuje in tudi pripomore pri samem zdravljenju (s krepitvijo imun. sistema). Trenutno je cena za 0,5 l 24 eur, samo nikakor ne morem odkriti proizvajalca in poreklo izdelka.
Na našem forumu nisem našla nič kaj o konopljinem olju, pa me zanima ali ga kdo že uporablja in kakšne so izkušnje.
lp
Zarja, se opravičujem, ker popravljam tvoje poste, ampak žal ni dovoljeno reklamirnaje artiklov ali spletnih strani, ki prodajajo artikle.
Pozdravček in vse dobro!
Kristina
Zarja,imunski sistem je po mojem mnenju daleč bolj zakompliciran in odvisen od mnogih dejavnikov(fizična in psihična kondicija,kompletna zdrava prehrana itd),da bi lahko pričakovali bistveno izboljšanje le-tega samo z uživanjem enega pripravka(pa naj bo to konoplja,noni sok,rdeča pesa,ganoderma lucidum ali raznorazne mešanice).Tudi splošnega recepta ni-kar je koristilo nekomu drugemu,vam morda ne bo,vsak mora najti svojo pot.Verjetno je najbolje upoštevati navodila strokovnjakov za prehrano onkoloških bolnikov,takšni dodatki pa so lahko samo dodatek in pomoč pri prehrani za izboljšanje imunskega sistema.Včasih se je potrebno povzpeti na goro,da si lahko razširiš obzorje,drugače se lahko tvoj svet preveč skrči.
Za potrebne podatke o željenih produktih pa je dovolj samo malo brskanja po internetu in verjetno res ni potrebe,da bi jih objavljali na forumu.Lahko pa najdete dosti boljših povezav(Kristine,Prijatelja in mnogih drugih),ki vam bodo zagotovo v večjo pomoč!
Lep pozdrav
Skušek Peter
oK, Torej Kristina, Prijatelj … prosim, prosim!
Prepričana sem, da sem ena od mnogih, ki po preboleli bolezni bolj in več delajo na sebi in za svoje zdravje. Tako sem stalni gost ali pa “firbec” takrat, ko je kaj govora o zdravi prehrani, dodatkih, “delanju na samemu sebi” …
Seveda je imunski sistem sklop mnogih dejavnikov, se strinjam Peter, za mnogimi posameznimi dejavniki pa se skriva tudi del naše aktivnosti oz. neaktivnosti – po moje. Tako sama poskušam pomagati mojemu imunskemu sistemu s tem, da npr. vsako jutro zaužijem s kefirjem zmleto laneno seme, uživam sok rdeče pese, omego, hodim na jogo, pešačim,….pa še kaj. Nekaj časa sem uživala ganodermo lucidum, naredila kuro z imunogramom,… Želim pač vzdrževati “kondicijo” telesa in duha.
Vsak vaš nasvet bo dobrodošel meni, pa mogoče še komu.
Pozdravček!
Zarjaxy
Draga Mojca,
mislim, da zdaj že malce provociraš, hehehe. Verjamem, da si zase odgovor na vprašanje o olju iz konoplje že sama našla, prav tako tudi kje ga je mogoče nabaviti, saj pišeš tudi o njegovi ceni. No, jaz sem pravzaprav vesel zaradi tvoje radovednosti, ker s tem, ko odpiraš takšna in podobna vprašanja, bogatiš ta forum in morda bo to res prišlo še komu prav.
Tvoja vsestranska prizadevanja za preprečite povrnitve bolezni in utrditev zdravja res zaslužijo vso pohvalo in bi se dalo o njih pisati v posebni temi, kjer bi morda lahko malce razširili še Petrov odgovor. No, tu se bom zaenkrat omejil na tvoje vprašanje in ga razširil še z drugimi zdravju koristnimi olji.
Pravilno ugotavljaš, da se pojavlja kar nekaj ponudb za olje iz konoplje, pri čemer se zelo izpostavljajo njegove odlične lastnosti in vpliv na imunski sistem in vrsto bolezni. Dejansko je olje iz konoplje neka novost bolj pri nas, ker gre za proizvod iz po krivici stigmatizirane rastline. Sam tega olja še nisem probal in ga v doglednem tudi ne nameravam. Bom ostal kar dosleden pri uporabi olivnega olja. Pa sploh ne dvomim, da res hladno stiskano nerafinirano olje iz semen jedilne ekološko pridelane konoplje vsebuje veliko esencialnih polinenasičenih maščobnih kislin (Linolna, Linolenska in Gamalinolenska) in drugih za organizem koristnih snovi. Za te snovi se že od prej ve, da so koristen dodatek k prehrani in ugodno vplivajo ter blažijo celo vrsto bolezenskih stanj. Tudi o njegovi vse večji uporabi ni za dvomiti, kar ti pokaže že več sto tisoč člankov in debat na netu. Ni pa seveda to ZDRAVILO o katerem bi lahko kaj napisanega našel na strežnikih: National Cancer Institute NCI), Abramson Cancer Center of the University of Pennsylvania, Society of Clinical Oncology (ASCO), National Comprehensive Cancer Network (NCCN) in podobnih uradnih portalih.
Mene osebno moti način reklamiranja: »Konopljino olje, čudežno zdravilo? Odkrijte ali vam lahko ena sama merica na dan za vedno spremeni življenje!«
Ali pa: »zagotovo ste pomislili, da mora biti cena za to olje precej visoka, konec koncev, kakšna pa je cena zdravja!…Saj veste kakšne so cene zdravil dandanes; pod 100 eur že človek težko kaj odnese iz lekarne.» No in potem nas prodajalec potolaži.. »cena ni niti približno tako visoka kot si mislite. Cena tega “čudežnega olja” tako ni 100 eur, ni niti 50 eur…steklenica olja (500 ml; kar zadostuje za dober mesec) vas stane 24 € z brezplačno dostavo na dom, če kupite takoj«. Dejansko se cene tega olja pri nas gibljejo od 40 do 50 € za liter. V Kanadi se prodaja certificirano organsko nerafinirano hladno stiskano olje iz konoplje po 33,4 € za liter, v Avstraliji pa je cena za 1 liter 38.70 €.
Torej cena res ni pretirana, če jo primirjaš s »Cvetkino čudežno terapijo”, zato, če še vedno izbiraš, raje vzami to olje, hehe.. Seveda pa to olje ni edino in čudežno, zato v nadaljevanju navajam nekatere izvlečke o drugih poddobno koristnih oljih:
LANENO OLJE je vrhunsko zdravilno olje, saj omogoča obnovo celičnih struktur, izkoriščanje energije in imunske reakcijein odgovore. Po raziskavah ženske, ki uživajo hrano z veliko lignini, redkeje zbolijo za rakom debelega črevesja in dojke.
OLJČNO OLJE varuje pred artritisom, rakom na dojki in črevesju, pred koronarno boleznijo srca, sladkorno boleznijo, pomaga k pravilnemu delovanju prebavil.. Polifenoli v oljčnem olju zaustavljajo ali upočasnjujejo in vitro razmnoževanje bakterij kot so Salmonella, Cholera, Staphylococcus, Pseudomonas in bakterje plučnice.
Tudi SEZAMOVO OLJE sodi med zdravilna. Vsebuje namreč veliko aminokislin in maščobnih kislin, ki so pomembne za prenos prenosa signala v živcih in za registracijo informacij v možganskih celicah. Vitamin E in maščobne kisline izboljšajo cirkulacijo krvi, preprečuje sivenje las in zmanjšuje pozabljivost. Kalcij v sezamu zaradi vezave na beljakovine deluje pomirjevalno.
CEDRINO OLJE, ki ga pridobivajo iz cedrinega oreška, je dober dodatek k otroški, dietetični in prehrani športnikov hkrati pa tudi učinkovito terapevtično sredstvo za zdravljenje cele vrste obolenj. Olje, pridobljeno iz cedrinega oreška, vsebuje koncentrirano količino vitamine A, B1, B2, B3 (PP), B6, D, E, F. Na primer, vsebnost vitamina E (tokoferol) je 5-krat večja kot v olivnem olju in vsebost vitamina za trikrat višja kot v preparatih, pripravljenih na osnovi ribje masti.
Poleg teh “zdravilnih” olj je menda na tržišču tudi pri nas v Sloveniji še:
hladno stiskano OLJE IZ ŠIPKOVIH SEMEN,
hladno stiskano OLJE IZ PŠENIČNIH KALČKOV,
hladno stiskano OLJE IZ GOBE REISHI,
hladno stiskano OLJE IZ SEMEN KITAJSKE ŠISANDRE
MEŠANICA hladno stiskanega olja iz OREŠČKOV SIBIRSKE CEDRE in GOBE ČAGA
Zdaj pa bodi pametna! Olja porabimo le kakšno žlico na dan, izbira pa taka, in skoraj vsa so po svoje “čudežna”, mar ne?
Spoštovani prijatelj -Jože!
Hvala za tako izčrpno razlago o oljih.Res je teško biti pameten,saj očitno vsega ni možno imeti na zalogi,že zato ker se olja postarajo.Vedno se sprašujem pri oljih in tudi kozmetičnih kremah,in šminki koliko so stara in gdaj postanejo škodljiva.O tem nikjer ne piše,gdaj je kaj toksično.Pri oljih pa niste omenili orehovega olja.
Lep pozdrav!
Jože, resnično se opravičujem, če je moj prejšnji post zvenel malo provokacijsko. Mogoče sem se malo nerodno izrazila, moj namen pa ni bil takšen. Kje pa, daleč od tega.
Hvaležna sem vsem, ki ponudijo kaj novega, ki odgovarjajo na naša vprašanja, vsem, ki kakorkoli želijo pomagati.
Tako se tudi tebi zahvaljujem za obširen odgovor, pa bom vesela tudi v bodoče, če boš še našel voljo in čas in delil svoje znanje in izkušnje tu na forumu.
Glede “doktorice Cvete” sem se že odločila, da ji zame ne bo treba pripravljati svojih čarolij. Zanimivo pa je, da mi kljub svojim obljubam, ni niti odgovorila na moj email, pa tudi ne na mojo “urgenco”. Očitno nisem taprava pacientka zanjo.
Res se je težko odločiti med vsemi temi čudežnimi zadevami. Bom še videla, najbrž bom zdaj nekaj časa uživala konopljino olje.
Srečno vsem!
Draga Vina,
moj osnovni namen v odgovoru Mojci je je bil samo, da nekako opozorim, da ne obstaja »čudežno in vsestransko« uporabno olje, kot to reklamirajo nekateri prodajalci . Obstajajo pa številna zdravju koristna olja, naštel sem le nekatera, za katere sem imel takrat pri roki beleške. Zato nisem omenil še celo vrsto tudi za zdravje koristnih olj, ne samo orehovo. Tako sem pozabil omeniti tudi na bučno, osatno, kokosovo, olja iz palminih koščic, sojino, rilčkovo, olje iz pšeničnih kalčkov in še mnoga druga. Vsako od teh olj ima svoje specifične lastnosti in sestavine in tudi omejitve (npr. konopljino se menda ne segrevati nad 180°C). Tako imajo nekatera olja visoko vsebnost enostavno nenasičenih maščobnih kislin (dobro za srce in ožilje), druga olja vsebujejo veliko večkratno nenasičenih maščobnih kislin, kot npr. zelo pomembno linolejsko kislino ter veliko vitaminov (predvsem vitamina E). Za zdravo, uravnoteženo prehrano je zato pač priporočljiva raznolika uporaba različnih olj in to iz bio pridelanih surovin ter čimbolj hladno stiskana.
Tu pa naletimo na problem staranja na katerega upravičeno opozarjaš. Pri oljih res potrebno paziti na rok uporabnosti in po nakupu tudi na pravilno skladiščenje. Večina olj se sčasoma pokvari in postanejo neprimerna za prehrano. Osnovni vzroki kvarjenja (velja za oljčno olje) so posledica oksidacije maščobnih kislin zaradi izpostavljenosti svetlobi, posledičnih kemičnih reakcij v olju prisotnih prostih radikalov ter katalizacije določenih encimov. Vse tri procese znatno pospešuje toplota. Zato je po moje pametno vsa olja kupovati v manjših količinah (dražja samo 2,5 dcl) držati v temi in na primerno hladnem (12 do 18 st.) mestu. Pri tem pa je treba biti zelo pozoren na rok trajanja, ki mora biti označen na embalaži. Običajno se ti roki gibljejo od 12 do 24 mesecev. Standardi za najpogostejša olja vsebujejo priporočila za določanje roka uporabnosti olj, vendar se jih vsi proizvajalci ne držijo. Tako je priporočilo za rok trajanja deviškega oljčnega olja do 18 mesecev, prav lahko pa najdete na policah olja, ki imajo na sebi datume uporabnosti, ki presegajo ta rok. Ekstra deviška olja tako s staranjem najprej izgubijo ekstra, nato pa še deviškost. To pomeni, da če je do izteka roka trajanja manj pol leta, olje morda nima več prvotnega, svežega okusa. Izvorna sestava olja se v tem času ne spreminja, spreminjajo pa se sestavine (vitamini, biofenoli) in vse snovi, ki dajejo olju aromo, vonj, okus in barvo. Olje s pretečenim rokom trajanja je lahko še več let dobro za cvrtje, vendar še zdaleč ne ustreza potrebnim kriterijem, ki veljajo za vrhunsko oljčno olje. Po moje podobno velja za večino olj.
Višja cena olja naj bi bila tudi odraz skrbnega ravnanja in skladiščenja, v praksi pa je lahko veliko odstopanj. Posebej trgovci navadno nimajo veliko pojma o pravilnem skladiščenju, zaradi cene so boljša olja dolgo na policah izpostavljena svetlobi, itd. Prav tako še zlasti veliki proizvajalci opravijo predpisane kemične in organoleptične preizkuse pri prešanju, potem pa je lahko olje še več mesecev v skladiščih pred flaširanjem. omeniti je potrebno tudi, da se nekatera olja še posebej hitro kvarijo po odprtju, že na sobni temperaturi(menda laneno v nekaj tednih). V kozmetiki, ki ima za nosilne sestavine naravna olja iz rastlin verjetno velja podobno (roki trajanja do 2 leti), za olja iz agrumov pa le do 1 leta.
Da da ne bo kakšne pomote, nisem prav noben strokovnjak za olja, le občasno kopičim različne informacije, ki me zanimajo in se potem tega s časom nabere, hehehe.
Evo, tudi jaz sem že imela napisan odgovor, pa se mi je pri pošiljanju nekaj “zaštrikalo” in ga ni več.
Torej še enkrat:
Kura z imunogramom ni nič posebnega. Ko se me je pričel lotevat prehlad, mi je gospa v lekarni prijazno povedala o imunogramu, da se priporoča predvsem osebam po težkih operacijah, zdravljenjih, skratka takšnim, ki imajo oslabel imunski sistem. Potrebno ga je začeti jemati v začetnih dneh, ko se pričnejo pojavljati simptomi prehlada, gripe,… in ga jemati 3 dni. Jaz sem ga in meni je zelo pomagal,izboljša pa tudi počutje.
Nimam pa ga s sabo, da bi napisala sestavo.
Toliko,
pozdravček!
Očitno gre za nek pripravek na osnovi ameriškega slamnika ali česa podobnega iz narave?
Naj ti pojasnim od kod moje čudenje, hehe. Saj se zdaj režim sam sebi, kako se kunštval, kaj bi to lahko bilo. Ker uradni javni bazi podatkov o zdravilih nisem nič našel, sem uporabil še slovar in še najbližji mi je bil pojem:
Immunogramm – Subpopulational mixture of lymfocytes on 7 indexes…In ker to ni odgovarjalo kontestu stavka sem pomislil, da gre za še kakšen nov “čudežni” pripravek!
Imej se dobro.
Bi moral vstaviti v iskalnik: immunogramm . V slovenščini z enim m. Immunogramm ni neko sredstvo, ampak je laborski izvid imunskih celic – imunskih globulinov (Ig).
Mene moti, če nekdo napiše, da je nekaj „naj“, kot je v prvem postu reklama za olje iz konopllje „baje daleč najboljše“. To sploh ni res. Bučno olje (nativno) je vsekakor bolj zdravo od konopljinega, vsaj za prostato (ni pa zdravilo!). Olivno olje morda za kaj drugega.
Ne razumem, kako lahko obstojajo spletne strani, kjer se delajo take reklame, saj po zakonu je uporaba besede „rak“a v namen reklame prepovedana. Na strani, kjer delajo reklamo za konopljino olje (ki je verjetno rafinirano in ne nativno), je kup doktorjev ki zavajajo narod, niti eden pa ni dr. medicine. Takšni prekrški se morajo prijaviti.
Vsekakor pa me veseli, če nekdo nekaj verjame in ima srečo ozdraviti, le da se ne more zagotovo trditi, da mu je nekaj določenega pomagalo, če se je zdravil na več načinov.
lp
Zdravo,
tudi do mene je prišel po mailu link o konopljinem olju. Vsebina me je poučila, da vsi v medicini in farmaciji delamo namerno samo v zavlačevanju zdravljenja, seveda zaradi našega dobička, čeprav je resnica o ozdravitvi bolezni tako enostavna. V poplavi informacij uporabniki te zbiramo, predelamo v glavi in sprejmemo odločitve. Ta odločitev je vsekakor za vsakogar, ki jo sprejme, najboljša. Problem vidim v manipulaciji oglaševalcev, kateri blatijo po vrsti stroko in konkurenčne izdelke z namenom povečati prodajo. Tem predlagam da v “oglasih” predstavijo svoj izdelek po recenziji in da z navedbami zdravi, ozdravi te in te bolezni, ne zavaja ciljno skupino. Po sprehajanju po forumih s podobno tematiko je mnogo nejasnosti, če že ne zmede med ljudmi, ki iščejo info za ohranjanje zdravja. Takšna sporočilo, kot je o konopljinem olju, katerega sem dobil na mail, to zmedo še poglablja.Popolnoma se strinjam z opisom marketinške poteze, katero je opisal g. Jože. Moj namen ni kritizirat olje NAVADNE konoplje (Cannabis sativum, L.), vsekakor je odlično prehransko dopolnilo, ni pa nikakor ZDRAVILO.
Pa mnogo zdravja vsem
Bojan
pozdravljeni
ImmunoGran vsebuje uravnoteženo razmerje imunsko aktivnih aminokislin, ki skupaj z izbrano kombinacijo vitaminov, mineralov in mikroelementov spodbuja delovanje obrambnega sistema telesa na vseh treh ravneh (spodbuja nespecifični kakor tudi B- in T-celični imunski odgovor).
Povprašajte v najbljižni lekarni.
LP
Bojan
V glavnem se povsem strinjam s tabo, ker se tudi meni zdi skrajno nizkotno izkoriščat najhujšo stisko ljudi za lastno bogatenje..
Je pa med-mrežje takšno področje, kjer lažnega oglašanja ni mogoče preprečit in tudi nobeno prijavljanje nič ne pomaga..
Glede “lažnih doktorjev” pa je stvar še bolj komplicirana.
Draga Monika,
me veseli, da si presenečena nad pozitivnimi lastnostmi, ki si jih občutila po rednem jemanju konopljinega olja!
Manj pa me veseli, ker si priloženo priporočeno povezavo izničila vsa naša predhodna prizadevanja po objektivnosti pisanja o koristnosti in učinkovitosti raznih olj. To tvoje pozitivno presenečenje še ne pomeni, da drugi ne bodo negativno presenečeni! Osebno sicer nimam nič proti dobrim reklamam, kar ta, ki jo ponujaš, nedvomno je, vendar sodim, da niso primerne za ta forum! Ne vem, če si lahko predstavljaš, kako oboleli z rakom in še bolj tisti, ki bi jim želeli pomagati razumejo in dojemajo stavke:
“Konopljino olje, čudežno zdravilo? Vsi imamo možnost izbire! Zavedajmo se, da je naše zdravje popolnoma v naših rokah. Z redno uporabo te smaragdno-zelene tekočine boste dosegli, da bodo vaše celice nemoteno opravljale svoje delo. Konopljino olje zaradi svoje edinstvene sestave preverjeno blagodejno in zdravilno vpliva na vaše telo, ter pomaga vzpostaviti popolno telesno ravnovesje. Ljudje, ki ga uporabljajo, poročajo, da dela čudeže in ga tako imenujejo celo čudežno olje, …Čudežna GLA maščobna kislina “.
Zelo podpiram sporočilo prijatelja – Jožeta, ki se nanaša na sporočilo Monike Pušelj (8.7.2010, 19:44).
Iz sporočila Monike Pušelj sem skladno s pravili delovanja forumov Med.Over.Net umaknila povezavo na prodajno spletno stran. Moniki Pušelj pa sporočam, da naj se za oglaševanje prodaje konopljinega olja obrne na Andrejo Verovšek, vodjo projektov pri Med.Over.Net, da se bo dogovorila za oglaševanje.