Najdi forum

konec zveze zaradi trave

Živjo, na forum sem se registrirala ker sem čisto obupana in me zanima vaše mnenje oz. nekaj v tem smislu, upam da se bo dalo komu prebrat.
S tipom sva po dveh letih končala zaradi trave in mi je res bedno :/ str je 22 let, js pa 19.
Začel je kako leto in pol nazaj, na začetku je blo še vse uredu ker je blo samo občasno (valda), problem je nastal ko se je sam naučil zvijat in seveda potem tudi sam začel kadit, drugače sva vedno skupaj, pa občasno s frendi seveda, ampak več al manj samo sama.
No men se ni zdel nč groznga, pač da te trava nemore zasvojit blablabla.. ampak zadnje pol leta.. skregala sva se skoraj vsak teden (včasih clo dvakrat na teden) al pa na dva tedna, okej včasih sm bla js kriva, ble so res kkšne bedne malenkosti k so mi šle pač mal na živce. Ampak fora je u tem, da ko še ni kadiu, je po vsakem majhnem prepirčku prišel do mene in sva se lepo pogovorla pa je blo kul.. zdaj pa zadnje pol leta k sva se res velik kregala, ni nikol pršu do mene, čeprou je biu večinoma on kriu za prepire, vedno sm bla js tista k se mu je mogla jokat.. sva šla valda vedno nazaj skupi, čeprou učasih mal težko, ampak sm se hotla potrudt k mi je blo lepo znjim, njemu tut pol ni blo nikol žou k me je meu ful rd.. to sm pr njemu tut vidla k mi je skos govoru lepe stvari, vidl se je da mu je lepo bit zmano. skor vsak dan mi je govoru kok sm lušna, kok sm mu ušeč, da sm popolna in nevem kaj še use, uglavnem same lepe stvari da sm se ob njemu počutla res najbolš.
aja, no zakaj sva se tok pogosto kregala? ker je on postou živčn zarad skor vsake bedne malenkosti. nej še omenm da cigaret ne kadi, sem mu rekla da če res nekaj rabi za živčnost, nej si čik pržge. sm ma fuul velik odpor do tega. sm s travo pa vseeno meša tobak.
no in zadne pol leta je skos samo govoru kok more nehat blablabla, naredu pa glede tega ni nč. sploh ni mogu zdržat brez, mogoče kkšne 2 dni največ pol pa spet. pa najbol bedno je to, da je vedno dubu denar za to, skoraj vedno ga je vzel staršem.. v letu in pol ga je zapravil res tolk, da bi si lahko en dobr avto kupu, lahko bi si prvoščla kkšno potovanje pa še velik stvari pomoje.. ampak ne, vedno je šlo samo za travo pa sva bla večino časa skos v njegovi sobi, žvi pr starših pa itak vse vejo pa glede tega nč ne nrdijo..
dostkrat sva se skregala tut zart njegovga laganja da ni kadiu in nevem kaj.. pa dostkrat je meu tut travo skrito da bi jo lahko sam skadiu, čeprou sm misnla da mi zaupa (kar v zvezi more bit) in da vse vem, tko k je blo iz moje strani, vedno sm mu use povedala in zaupala, to me je najbolj razjezilo. zato je pr men tut velik zaupanja zgubu. in sm ga zdaj pred kratkim uprašala če ma mojih 10€ k so mi zginli.. in je reku da bo pogledau.. pa sm mu odpisala da nej se ne zlaže ane.. in to ga je čist razjezil, da nebi nikol pomislu da bi men kradu al pa kej, da samo staršem ker so pač starši.. po tem sva se ful hudo skregala (blo je pol še par stvari) in sva končala.. res bedn konc.
glede njegovih staršev.. smo se vidl vsak dan k sm bla vsak dan pri njih, skupi smo jedl kosilo in vse.. ubistvu je biu pri njih že moj drugi dom. no in oni so valda vedl da kadi, se valda (ne vedno) zavoha če v hiši v sobi kadiš.. in kr niso nč nrdil glede tega.. včasih so kej mejhnga omenl, ampak res k da nebi blo nč.
men je blo ful bedno k sva končala zart trave. k sm vidla kako se je spremenu odkar je začeu vsak dan ful kadit (včasih zjutri, med šolo s frendi, po pouku- sva ubistvu skupaj k sm pršla do njega, pa preden je šou spat ene par- brez sploh zaspat ni mogu). js sm to valda opazla k sva bla čist vsak dan skupi, vedno sm šla do njega po pouku, pa zvečer okrog sedmih šele domov.
no in zdej k sva končala (sm mela še vedno upanje da bova skupi k sm se fuul navezala nanga, pa ful ga mam rada, zdej ubistvu ne več zart izrečenih stvari, sm mi je useen ful težko).. sm mu rekla da pridem obiskat njegove starše ker se sploh nismo poslovil ne nč.. in je takoj reku da če to nrdim me zasovraži in se nikol več nebova vidla, ker vedno kao preveč povem (enkrat sm njegovi mami glede trave nekaj omenjala ker je šlo predaleč).. pa sm se vseeno odločla da pridem ker sem ga prej skos prosjačla za še eno šanso (ker sm bla pol nakonc itak js kriva ker sm mu rekla da nej se ne zlaže glede keša in to, pa še par res bednih stvari, kr vse mu je šlo na živce..) pa me je skos zavraču in sm itak vidla da ne bo nč pa sm mu hotla samo dobr da bi nehu s tem k sam ni mogu, starši majo pa seveda pomembno vlogo pr tem.. sploh pa v tem primeru. nej še povem da mi je pa tko kkšn tedn pred tem reku da bi se rajš na smrt skregu zmano kot pa da bi šou narazen.. to mi je blo po tem najbolj bedno.
no in sm pršla do njegovih staršev in sm jim par stvari povedala, so rekl da so praktično že vse vedl samo da ne da tok pogosto.. in je on prisluškovau delu pogovora.. in dobim potem njegovo sporočilo da najbolj sovraži izdajalce, da mu je žou dveh let z mano, da me bo zbrisu z imenika, fbja, pač vse.. pa še par grdih žaljivk.. samo če tko pogledam, nebi jim mela nič za povedat če nebi blo trave.. vse bi blo super :/ on pa tega kr ne vidi.. izpadla sm največja *****. okej, sej če se postavim v njegovo kožo tut men nebi blo kul če bi šou nekdo to mojim govort (čeprou moja mami ve), ampak sm mu res hotla samo dobr, da bi lepo nehu s tem, da bi starši poostril nadzor nad kešom in use..
njegova mami je pol še rekla da sm js u zvezi velik nrdila, sploh pa s tem k sm jima pršla use povedat.. mi je dala pol še svojo tel. št. da bove na vezi, da bom zvedla kaj se bojo pomenil znjim.. pa valda pol uprašam kaj so se zmenil.. pa mi rečejo da rabi čs.. pa zdej je od tega že kr neki časa.. pa kr nič.. to mi je tok bedno da glede tega nič ne nrdijo?! kot da bi jim blo useen.. najbrš zarad tega, ker se odnos do njih ni spremenil k so bli vedno v dobrih odnosih, samo včasih je imel kakšen čuden izpad.
ah še velik je stvari.. zdj sva se res na smrt skregala.. njegova starša nej bi tut pršla na moj maturantski ples k bi skupi plesala (k je mal zafailu šolo pa je letos isti letnik kot js, in nj bi biu to nekak tut njegov maturanc), pa je po tem reku da nebosta šla.. da sta to rekla samo iz vljudnosti k sva bla še skupi.. mi je pisu da me po nasledn dan poklicu da se z eno zmeni glede tega da njegova negresta.. pa sm mu povedala da sm že najdla zamenjavo ker je blo pač že vse rezerviran pa mi je blo mal bedno.. sm mu pa rekla da me lahko vseen pokliče da bi se lepo pomenla glede vsega.. in mi res napiše kdaj končam pouk.. pol si pa kr zmišljuje da se mi mu ne da, da me itak sovraži sm da bi me vseen rd vidu.. nevidm fore?? pol sva se po tem zlooo skregala, ne da se mi vseh podrobnosti pisat.pol sm še zbrisala vse kontakte, ker sm bla res čist jezna zart vsega ker mi je res grde stvari pisu (okej js sm tut ene par stvari njemu iz jeze, pa še zaslužu si jih je).. in je pršlo do tega da tut plesat ni hotu zmano na maturantskem, čeprou sva skupi na vaje hodila in vse.. pol sm ga čez nekaj časa spet dodala na facebooku pa mi napiše sporočilo da sm glupa če mislm da me bo sprejeu pa da nej zginem iz njegova lajfa za vedno.. ah pol sva se še po tem skregala.. tle je blo pa dokončno.. sploh me noče videt ne nč, clo reku mi je da bo še drug dan pozabu da sm obstajala.. ah.. nevem kako mi lahko to napiše če se je res vidl kok me ma rd, pol pa samo zart trave.. :/ brezveze
a mislte da sm js kriva ker sm šla njegovim staršem povedat?
drgač je pr men čist drgač, name to ne vpliva na tak način da bi za vsako malenkost postala živčna al pa kej, pa tut ne da bi se kej spreminjala. tut frend mi je to reku k vse ve.
aja pozabla sm povedat še to, sva šla skupej z vlakom (ker on ni hotu pelat zart enga mejhnga prepira) do ZD ker sama nebi znala ker sm šla prvič in se res ne znajdem tko sama. no mogla sm pač po recept za tabletke, k bi jih mogla še isti dan uzet.. in sva res rabla 4 ure samo za to da sm dobila recept. (vlak, bus, sneg, iskanje ZD in use..) in ko sva šla od tm, je bla že tok ura da nism vedla če bom sploh lahko pršla do lekarne, pa še z busi se nisva znajdla, res use je blo zamorjen. in sm bla čist živčna, in sm se mal na grd način izrazla, ampak nism čist dobesedno tko rekla, da je on kriv za vse to ker nisva šla z avtom ker bi samo lepo pršla in takoj šla, tko da pa rabla 4 ure za vse. no in k sva se skregala (zart nezaupanja s kešom) mi napiše, da mu od tega naprej ne pomenm več tok.. mislm halo.. nevem, js mislm da bi me lahko usaj mal razumeu zakaj sm bla živčna, učasih bi me.
js sm čist obupana, ker mi je vse take stvari pisu, sploh pa glede na to kakšne stvari mi je prej govoru. kot da sploh nebi mislu nč resno.. vutra ga je spravla v *****. sploh nevem kok časa bom rabla da ga prebolim, ful mi je težko.. čeprou v primerjavi z drugimi k zvezo končajo še po večih letih to ni nč, ampak vseen..
no sej je še velik stvari, sm še za to ne vrjamem da se bo komu dal prebrat pa mal čudno sm vse skupi spisala hah, bi pa rada slišala kkšno mnenje glede tega 🙂 hvala
Lp

Sm prebral. Dost gadno, da se je tko končal. Nis edina, k je mogla za fantovo ljubezn konkurirat s travo, vrjem mi. Problem je, da tip najbrž niti ne dojame tok, da ga je spral. Men je mt enkrat fuknla stran pack, lih za eno đolco zjutrej sm še imeu, in valda sm popizdiu in hladilnik uniču. Enkrat drugič še vrata od omare. Je res, da sm bolj vzkipljiv na cajte, sam tega načeloma ne bi naredu.
Drugače pa mu ne bo problem naprej kadit, tud če starši postanejo bolj strogi glede tega. Pomojem obstajata samo dve rešitvi:
-more dojet, da se je spremenu. Pol nej se pa odloč kakšno prioriteto majo stvari v njegovem lajfu kot npr.: ljubezen, denar, zdravje, trava… Najbrž je trava trenutno na prvem mesto pri njemu
-ultimat iz strani staršev. Star je dovolj, lahko ga vržejo iz bajte. Kruto, ampak prisiljen bo imet službo in jo tud obdržat, pa bo vidu kako bo preživel še z dodatnimi 300-400€ stroški za travo na mesc

Ne morm ti pomagat kej dost, ampak, če ti nočeš imet fanta, k redno uživa travo potem je bolš da sta šla narazn. Ker če se zate, za svojo ljubezen ni spremenu, pol je pa res tazadn.
Morm dodat še nekaj: trava JE “gateway drug”, ne vem kaj folku ni jasn. Mogoč res ni, če jo kadiš enkrat na pou leta, samo tkole vsak dan se je pa naveličaš, in hrepeniš po nečem, ki še bolj zadane..po nečem, od česa si še bolj oddaljen, a vseen tko bliz samega sebe.

EJ, RAZOČARANA

mislim, da si zelo na poti k zrelosti, zavedaj se tega. To, da si fantu dala vedeti ali trava ali ti in to, da si njegovim staršem povedala, kaže na tvojo osebno rast. Nič kaj ne dvomi.Bodi samozavestna.

Jaz sem v študentskih časih popuščala takemu fantu, ki se je zakajal, najprej v bendu, kjer je igral, potem pa tudi izven. Njegova mama je vedela, a ni reagirala, ker se je bala zgubiti naklonjenost. Potem sem se poročila z njim in upala, da bo mogoče zdaj konec s tem , potem sem rok podaljšala do prvega otroka, potem do drugega,.. Ko sta bila otroka v puberteti ju je učil saditi in vzgajati lastne rastline in jim seveda tudi dajal posušene vršičke. Potem končno pamet v roke in ločitev, enega otroka v Reto, …

Kaj bi dala, da bi imela v svoji mladosti toliko pameti in bi ukrepala tako kot ti.!!!

Mima

Živjo razocarana_ !

Tale zgodba je zelo zanimiva, vendar kot je že mima123 napisala, da si na dobri poti do zrelosti, te ob tem kar počneš popolnoma podpiram. Samo tako naprej razmišljaj in razmišljaj v svojo prihodnost, ki bo, ko še boš študirala naprej samo obrnil na pravo tvojo pot. Pa ćim dlje od drog stran. Nej povem še da ko je zveze konec, naj bo zares konec in ne pust se mu, da bo manipuliru s teboj (tud drugim, ki bi vsaj mal na to nakazoval). Mal se ustav in pomisli kolk je še drugih dobrih stvari in se jih čim bolj oprimi. Nikol ti ne bo žal. Še kako mu bo žal, ko bo spoznal, kako napako je naredu. Bot boljša od njega. Tu se bo našlo mnogo drugih, ki te bodo podpiral.

Lep pozdrav,

Oj razočarana!
Še ena tukaj, ki je dobesedno razočarana.. Sam jaz imam dojst večji problem kot ti. In tudi jaz bom končala zaradi trave, ker je zasvojen z njo in vsakokrat, ko je začel z njo, je posegal tudi po drugem ni več znal normalno živet in pristal v komuni.
Spoznala sem ga par mescev po tistem, ko je prišel iz komune. Zdel sem mi je v redu fant, zaupal mi je, kaj vse se mu je dogajalo in kje je pristal na koncu mene ni motilo, ker sem mislila da ga je izučilo in da bo moja ljubezen in vse, kar sem naredila za njega premagala vse ostalo. No en čas je bilo tako, potem se je začel čudno obnašat, non stop živčen, sem se skušala pogovorit ni nič pomagalo. Po enem mescu ovinkarjanja, begov pred mano, laži mi je priznal, da spet kadi. Ne bom ti razlagala, kako sem se počutila. Naj povem, da sama ne kadim, niti cigaretov ne, ker pač v tem ne vidim nič. Pa naj mu oprostim, ker je lagal, sem mu oprostila in, da ne bo več, ker mu ne paše. Ja glej ga zlomka, ni minilo par dni ista zgodba, že na daleč sem ga videla kakšen je, komaj sem zvlekla iz njega in spet je priznal. Zdaj kadi skoraj vsak dan in točno vem kje bo pristal. Prepričuje me, da me ima rad in da naj me to moti in, da bo kadil samo v moji prisotnosti. Moji živci so čist adijo, ne vem sploh kako naj naredim konec. Enostavno ne razumem zakaj si to dela.

Ker gre za psihično odvisnost.

A mu lahko sploh pomagam? Itaq se več ne morem pogovarjat z njim, ker je v svojem svetu.

mislim, da bi bilo dobro najprej in v prvi vrsti poskrbeti zase, njemu pa dati vedeti, da mu stojiš ob strani samo v enem primeru-ob zdravljenju, ob tem se bo sam odločil, kaj mu je trenutno najpomembnejše v življenju. sama imaš odgovore na dlani.
vso srečo

Ojla! Dala sem mu vedeti, da to ni za njega in, da ga ne podpiram. Prekinila sem vse stike z njim. Po enem tednu je ugotovil, da je naredil napako in, da to res ni za njega, ker je vedel kje bo končal. Zdaj sva prijatelja, pomagam mu in mu stojim ob strani veliko se pogovarjava. On bi rad, da bi mu zaupala in, da bi bi lahka lahko še naprej skupaj. Kako naj vem, da se to ne bo več zgodilo. No, v glavnem sem vesela, da se je izvlekel in da je sam ugotovil, da to ni za njega.

me veseli razplet, je pa definitvno prezgodaj reči, da se je izvlekel. za to bo potrebno še kar nekaj časa, podpore in dokazovanja v abstinenci. bodi še naprej zelo pazljiva. lp

New Report

Close