Najdi forum

Naenkrat sem se odločila, da si želim prenehati z jemanjem antidepresivov! Jemala sem jih 1 leto, zdaj pa 1 teden ne več, pojavljajo pa se čudni znaki: mravljinčast jezik, vrtenje v glavi, v oček, na vsake toliko čase me “butne”, počutim se, kot bi bila pijana ali zadrogirana…
Kaj svetujete? Verjetno bi morala s prenehanjem postopoma, če t4e težave ne bodo ponehale, jih bom verjetno znova začela jemati!

LP

Spoštovana xxx,
Niste sicer napisali, katera zdravila ste do sedaj dobivali, niti v kakšni količini, saj je prav od tega odvisna postopnost prenehanja.Nekatera zdravila se izplavijo iz cirkulacije že v enem dnevu, tam je možno pričakovati odtegnitvene simptome, pri drugih pa se delujoči presnovki izgubijo šele po 12 dnevih in je zato odtegnitveno stanje manj neprijetno ali ga celo ni.Tako kot začnete neko zdravilo jemati po zdravnikovem nasvetu ,je treba tudi ukinjanje izpeljati po njegovem navodilu. .Enoletna doba jemanja antidepresiva je največkrat dovolj za solidno remisijo.

Jemala sem Avoxin-nazadnje, prej pa tudi druge. Sedaj po 1 tednu je že mnogo bolje, počutim se odlično! Ali mi lahko pojasnete, kaj pomeni remisija?

Spoštovana xxxx,
remisija pomeni povratek v zdravo stanje, ali pa vsaj stanje brez bolezenskih simptomov.

New Report

Close