Najdi forum

Konec stikov z očetom za malega otroka

Pozdravljeni, potrebujem pomoč. Z očetom enoletnega otroka sva se dogovorila o stikih z otrokom: 3x ga gre iskat v vrtec in 1x za vikend, vendar se sedaj pojavi problem kje bo on s tem otrokom tri ure 4x na teden. On bi rad, da bi bilo tako kot do zdaj, da sta v mojem stanovanju, ki je blizu vrtca in da mu dam oz. obdrži ključe od stanovanja. Če bi spoštoval moja pravila, to sploh ne bi bil problem. V stanovanju se potem on tušira, je hrano iz hladilnika in ne pospravi nič za sabo in ko minejo tri ure niti slučajno noče domov, ker bo šel ko bo on hotel. Otrok se seveda igra z mano, ne z njim, ki se mu tudi vstati ne ljubi s stola. V tem času, ko greva midva z otrokom že spat on brska po telefonu ali bere revije. Ob vikendih je še huje, nikoli ne pove kdaj bo prišel, običajno je to ob šestih zjutraj, ko še spiva, opoldan še malo zaspi na kavču, me vmes zmerja in žali, po možnosti še kam porine z otrokom v naročju in proti večeru gre domov. Otroka ne zna previti, niti ga ne preobleče, če je moker, ker je prepričan, da je to vse moja naloga. Prav tako je moja naloga, da mu zagotovim prostor, saj sem drugače slaba mati. Enostavno ne vem, kaj naj naredim, saj me z otrokom izsiljuje. Uporablja ga samo za manipulacijo. Grozi mi, če ne bo po njegovo, bo vzel otroka iz vrtca in ga ne bom nikoli več videla. On stanuje na drugem koncu mesta, nima avta in njegovo stanovanje ni primerno za bivanje majhnega otroka ali človeka (umazano in razpada, saj že 30 let ni videl obnove ali metle). Imam iti namen na CSD, vendar tudi oni ne vem če mi bodo znali pomagati. Ne bi pa rada, da mi ta človek še kar naprej hodi po stanovanju, saj se ob njem ne počutim varno in sem pod velikim stresom, kar pa seveda vpliva tudi na moj odnos z otrokom….

Torej, on je fizično nasilen nad vama z otrokom (te porine z njim vred)? In grozi ti? S tem se ukvarja policija. Prijavi ga.
CSD, če imaš srečo in so dobre delavke na pristojnem, morda lahko pomagajo. Obstajajo tudi stiki pod nadzorom, v prostorih CSD. Mislim, da bi bila to v vašem primeru dobra rešitev. Pa očitno bi bilo treba obseg stikov vsaj za leto ali dve zmanjšati, dokler otrok ne bo bolj samostojen in brez plenic.

Pozdravljena,
Najprej se obrni na CSD. V kolikor stikov nimata urejenih z odločbo sodišča, predlagam, da se obrneš tudi na odvetnika. Nikakor ne dopusti, da na kakršenkoli način škoduje tebi in otroku. Previjanje, kopanje, skrb za otroka nikakor ni samo delo mame ampak tudi očeta. Želim vama vse dobro, lp Boštjan

Tole težavo ti bo uredil odvetnik precej hitro. Najverjetneje bi že en resen dopis zadostoval.

Bi Vam tudi jaz predlagala, da se obrnete na CSD in poveste kakšna je situacija, sigurno Vam bodo znali svetovati. Kot je že nekdo pred mano omenil, obstaja tudi možnost stikov pod nadzorom, ki se opravljajo na CSD. Tam bi bil zagotovljen primeren prostor in če gospoda ne moti, da ste v času “njegovih stikov” prisotna Vi, ga verjetno ne bo motilo niti, če je prisoten kdo od zaposlenih na CSD. Poleg tega, se mi zdi glede na Vaš zapis (porivanje Vas medtem, ko imate otroka v naročju, to da otroka ne previje in ne preobleče, ko je moker ipd.) to, da bi bili stiki pod nadzorom res še najbolj sprejemljiva možnost. Želela bi samo dodati, da bi bili neprimerni stiki za otroka veliko bolj škodljivi, kot pomanjkanje oz. odsotnost stikov z očetom.. Sem že parkrat namreč na forumu zasledila, da ženske vztrajajo v nasilnih odnosih zaradi otrok, ne zavedajo pa se, da je na ta način tudi otrok žrtev nasilja in mu bo to pustilo velike posledice v življenju. Glejte na dobro otroka. Na CSD povejte vse, kar ste tudi tu zapisala. Vašemu otroku in Vam želim vse dobro.

New Report

Close