Najdi forum

komunikacija med nama

Ne vem, kako naj začnem. Danes je dan, ko ne vem več, kako naprej…

Imam krasno hčerko, ki je marca dopolnila 1. leto. Imam krasnega moža, katerega iz vsega srca ljubim! Težava je v meni…

Izhajam iz ljubeče družine, sem edini otrok. Vse je lepo in prav, le prave oz. pravilnega načina komunikacije ni med nami. S starši vedno bijem boj, kdo ima prav in največkrat ga izgubim…
Mislim, da se je vse skupaj začelo prav v moji družini, kjer se nisem, na žalost, naučila pravilne komunikacije.

Mož je krasen, prijazen, ljubeč do mene in do hčerke, priden, uspešen… Vse naj naj. Ni pa človek, ki bi znal sam videti stvari (nepospravljeno stanovanje, neplačana položnica,…). In take stvari me vsakodnevno motijo, četudi naredi vse, vendar šele, ko se mu pokaže s prstom.

In zaradi tega (vsakodnevnega kreganj zaradi takih brezveznih malenkosti), sem na nek način izgubila spoštovanje, ki sem ga čutila do njega. In posledično se ne znam več normalno pogovarjati z njim. Ves čas samo kreganje, zaničevanje, grdo govorjenje,… Grozljivka!!!

Trpim. Ljubim ga iz vsega srca, ne morem in ne znam pa si pomagati, da bi spet našla najino normalno komunikacijo, ki sva jo imela na začetku.

Kaj na storim??? Utrujena sem od teh vsakodnevnih kreganj! Potrebujem pomoč!!!

levinja

P.S.: Nikoli se ne kregava pred hčerko!

Čau,
še ena levinja tukaj…ja pri nama je bilo podobno, dokler nisem spremenila dveh stvari:
-najprej sem mu pošteno povedala, kaj me moti, zakaj me moti in kako zelo me moti,
-potem pa sem se odločila, da očitno bo držalo, da lahko spremeniš samo sebe in sem začela delati na tem
..sicer sem še zelo na začetku, ampak rezultati so že vidni-malo se je mož poboljšal, malo mene manj vse skupaj moti, malo jaz naredim brez komentiranja, če mam pa res dost, mu pa še vedno povem, kaj je za narest…
lp

V sebi nosiš nezadovoljstvo s samo seboj in se izživljaš nad možem. Zmotno misliš, da če bi mož bolj pospravljal, da bi bila bolj zadovoljna.
Pobrskaj globoko v sebi in najdi tisto, kar te dela nezadovoljno. Polagam ti na dušo – ne igraj se s čustvi moža! Zato, ker to ni fer, ker se tako z ljubljenim človekom ne dela in zato, ker ga boš izgubila. Mogoče pa si to podzavestno želiš.

NE TEGA DELAT, LEPO POVEJ KAJ RABIŠ IN BO VSE OK. NE PRIČAKUJ POPOLNOSTI, SAJ TUDI TI NISI. NE KRIČI NA ČLOVEKA, KI GA LJUBIŠ!

New Report

Close